Зеленодольськ замовив ремонт фасадів обстріляних будинків за 3 мільйона
25.04.2023   //   83 Переглядів

25 квітня 2023 року Виконавчий комітет Зеленодольської міської ради повідомив про намір підписати договір із ТОВ «Сапсан-КР». За 3,28 млн. грн. компанія з Кривого Рогу виконає поточний ремонт фасадів житлових будинків по вулиці Святкова, пошкоджених обстрілами.

Закупівлю проведено за процедурою «відкриті торги з особливостями».

Загалом виконком планує відновити фасади 12 будинків на Святковій вулиці – це номери з 3 по 8 та з 13 по 18. Фарбування фасаду будинку зроблять зі сторони вулиць Святкова, Спортивна та з проспекту Незалежності. Спочатку підрядник повинен буде зняти старий шар фарби та відшліфувати поверхню, потім у разі необхідності заштукатурити та проґрунтувати певні ділянки.

Фарбувати фасади будуть подвійним шаром у три кольори – окремо фасади, окремо цоколь та фронтон, окремо віконні відкоси, балконні плити, козирки. Роботи повинні проводитися з необхідними оснащенням та обладнанням при роботи на висоті. Строк виконання робіт – до 30 липня 2023 року.

Це вже друга спроба знайти підрядника для виконання робіт. Першу закупівлю замовник відмінив після визначення переможця через невідповідності в тендерній документації. В технічній частині не було вказано деталізацію поліпшеного фарбування, що включає обов’язкове виконання робіт: очищення, ґрунтування, частковий ремонт, фарбування в два шари та вивіз сміття.

Конкуренцію на обох торгах криворіжцям склала фірма з Нікополя ТОВ «Укрінкобуд». Саме вона на першому тендері запропонувала найбільш вигідну ціну. А при проведенні другої закупівлі пропозиція ТОВ «Укрінкобуд» виявилася дорожчею на 49 тис. грн.  

ТОВ «Укрінкобуд» заснована в 2018 році і належить мешканці Нікополя Ірині Сандул. Фірма активно працює з бюджетними замовниками. З 2018 року має переможних закупівель на суму 7,26 млн. грн. Більшість з них – від бюджетних установ Нікополя та Марганця.

Два роки, з травня 2014 по травень 2016 року, власниця компанії Ірина Сандул працювала начальницею УЖКГ Нікополя. За цей невеликий проміжок часу вона встигла отримати звинувачення у службовому підробленні, проте ухвалою Нікопольського міськрайонного суду була звільнена від кримінальної відповідальності у зв`язку з передачею її та ще кількох своїх колег на поруки трудовому колективу Управління житлово-комунального господарства Нікопольської міської ради. Ще по двом кримінальним справам від 2021 року вона проходить вже у якості свідка.

Сандул зазначена як помічниця депутата обласної ради від партії «Європейська солідарність» Андрія Коломойця, який після Олексія Буріка очолював Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації. В 2020 році Коломоєць та Сандул пішли на місцеві вибори від партії Блок Вілкула «Українська перспектива», але обрані не були.

ТОВ «Сапсан-КР» входить до пулу «улюблених» підрядників Криворізької міськради. Тільки за час існування «Прозорро», ТОВ Сапсан-КР підписала з криворізькими чиновниками понад 100 угод на загальну суму 125 млн. грн. Серед головних замовників – управління капітального будівництва Криворізької міськради, міські департаменти та районні відділи освіти. Очолює організацію її власник Богдан Лиманський. Це той Лиманськиий, який працює як прибиральник на підрядах у Саксаганському районі. Сайт Наші Гроші Регіон писав про те, як в вересні 2022 року розігрували закупівлі на 6,36 млн. грн. пов’язані між собою підприємці ФОП Лиманський та ФОП Стеценко.    

За даними Єдиного веб-порталу використання публічних коштів, ТОВ “Сапсан-КР”сьогодні на замовлення департаменту освіти та науки Криворізької міськради також ремонтує учбовий заклад в Інгулецькому районі та позашкільний заклад  в Покровському районі. Ці роботи розпочалися ще восени 2021 року. 

А ще 25 квітня Лиманський отримав від Інгулецького відділу освіти підряд на ремонт покрівлі Центру дитячої творчості «Мрія».  Про цей ремонт НашіГроші. Регіон докладно писали тут.

Зазначимо, що для ремонту «Мрії» і для відновлення фасадів в Зеленодольську Лиманский заявив одних і тих самих робітників. При чому і в Зеленодольську, і в Кривому Розі на будівельному майданчику відповідальною особою за безпечною експлуатацію піднімальних пристроїв призначена одна і та сама особа – головний інженер Анатолій Міхєєв.  

ТОВ «Сапсан КР» фігурує в досудовому розслідуванні в рамках кримінального провадження № 42021042060000023 від 04.06.2021 року, за ст. 367 ч. 2 КК України (службова недбалість). Правоохоронці зацікавилися безкінечним ремонтом Палацу водних видів спорту ДЮСШ №1, що на Соцмісті. Через рік після урочистого відкриття басейну в 2020 році, було оголошено про його ремонт на суму 23,6 млн. грн. З’ясувалось, що потрібно знову капітально ремонтувати систему водопідготовки, яка раніше вже була відремонтована іншою підрядною організацією. Ця справа ще активна. Строк розслідування продовжено до 04.06.2023 року.

Залиште відповідь