У Кривому Розі ремонт “Мрії” подорожчав  на 2 мільйона від очікуваної вартості першого проекту 
13.04.2023   //   107 Переглядів

Відділ освіти виконкому Інгулецької районної у місті ради шукає підрядника, який за 5,4 млн грн. відремонтує покрівлю Центру дитячої творчості «Мрія». Після розкриття пропозицій, замовник отримав лише одного претендента на виконання робіт – ТОВ «Сапсан-КР».

Закупівлю проведено за процедурою «відкриті торги з особливостями», то, ймовірно, цього єдиного учасника замовником і буде кваліфіковано. Станом на 13 квітня, учасник  очікує рішення замовника.

Згідно технічного завдання, замовник планує капітально відремонтувати покрівлю на 1436,4 м2. Підрядник має розібрати стару гідроізоляцію та утеплювач, влаштувати цементну стяжку та застелити нові шари покрівлі. Також буде виконано заміну дверей, водостоків, люків та флюгарок. Ремонт планують закінчити до 31 грудня 2023 року. На теперішній час ЦДТ «Мрія» не працює за своїм цільовим призначенням.

Пропозиція ТОВ «Сапсан-КР» склала 4,5 млн. грн. Це на 900 тис. грн. дешевше від очікуваної вартості ремонту. 

Як вже ремонтували “Мрію” 

Капітальний ремонт покрівлі дитячого центру Інгулецькі освітяни планували ще в 2020 році. Як писали місцеві ЗМІ, тоді вони провели закупівлю послуг, а очікувана вартість ремонтних робіт складала 3,3 млн. грн. В техзавданні фігурували ті ж самі 1436,4 м2 покрівлі. Але Держаудитслужба виявила порушення при проведенні закупівлі, і вона була скасована.

В 2021 році відділ освіти Інгулецького району оголошує нову закупівлю. Вартість ремонту 1436,4 м2 покрівлі на даху дитячого центру дорожчає до 4,2 млн. грн. Про це також писали криворізькі ЗМІ. Переможець торгів ТОВ «Крома» встигла виконати робіт на 961 тис. 122 грн. Саме стільки отримав підрядник в грудні 2021 року за ремонт. Платіжки – тут і тут. Що саме було виконано на об’єкті – невідомо. 

В 2022 році, після проведення коригування проекту, ремонт дорожчає до 5,4 млн. грн. Проте потенційний підрядник готовий виконати роботи дешевше. Різниця між очікуваною вартістю та запропонованою – 900 тис. грн. 

Хто ж таки відремонтує “Мрію”

За даними аналітичної платформи YouControl, ТОВ «Сапсан-КР» зареєстровано в 2014 році у Кривому Розі. Основний вид діяльності компанії – покрівельні роботи.

ТОВ «Сапсан-КР» входить до пулу «улюблених» підрядників міськради. Тільки за час існування «Прозорро», ТОВ Сапсан-КР підписала з криворізькими чиновниками понад 100 угод на загальну суму 125 млн. грн. Серед головних замовників – Управління капітального будівництва Криворізької міськради, міські департаменти та районні відділи освіти. За даними Єдиного веб-порталу використання публічних коштів, ТОВ “Сапсан-КР”сьогодні на замовлення департаменту освіти та науки Криворізької міськради також ремонтує учбовий заклад в Інгулецькому районі та позашкільний заклад  в Покровському районі. Ці роботи розпочалися ще восени 2021 року. 

Очолює ТОВ “Сапсан-КР” її власник Богдан Лиманський. Лиманський працює як прибиральник на підрядах у Саксаганському районі. Сайт Наші Гроші Регіон вже писав про те, як в вересні 2022 року розігрували закупівлі на 6,36 млн. грн. пов’язані між собою підприємці ФОП Лиманський та ФОП Стеценко.    

Керівник підприємства Богдан Лиманський вже фігурував у кримінальному провадженні за ст. 191 (розтрата бюджетних коштів). У лютому 2020 року стосовно посадових осіб ТОВ «Сапсан-КР» та керівництва комунального палацу культури «Першотравневий» відкрито кримінальне провадження № 12020040000000170. Слідчі підозрюють, що при проведенні ремонту даху, ті пішли на змову та закривали акти приймання робіт із недостовірними відомостями в частині якості застосованих матеріалів з метою формування різниці вартості між фактично застосованими та тими, що вказані у проектних рішеннях до об’єкту. Правоохоронці через суд отримали доступ до документації та поки вивчали її, справа “заглохла”. 

Тепер ТОВ «Сапсан КР» фігурує в досудовому розслідуванні в рамках кримінального провадження №42021042060000023 від 04.06.2021 року, за ст. 367 ч. 2 КК України (службова недбалість). Це розслідування ще активне. Строк розслідування продовжено до 04.06.2023 року.

Правоохоронці зацікавилися безкінечним ремонтом Палацу водних видів спорту ДЮСШ №1 на Соцмісті. Як знов таки писали місцеві ЗМІ, після урочистого відкриття басейну в 2020 році, через рік знов було оголошено про його ремонт на суму 23,6 млн. грн. З’ясувалось, що потрібно капітально ремонтувати систему водопідготовки, яка раніше вже була відремонтована ПП «Константа -1». 

Новий підряд отримало ТОВ «Сапсан-KP». А замовник ремонту – розслідування щодо звинувачень у неналежному виконанні своїх службових обов`язків, яке через несумлінне ставлення до них, призвело до зайвого витрачання бюджетних коштів, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним і громадським інтересам.

У самій закупівлі Держаудитслужбою було виявлено порушення щодо невнесення в нову редакцію тендерної документації в окремому файлі переліку внесених змін. Замовник пояснив порушення “непорозумінням” і пообіцяв більше так не робити.  

 

Залиште відповідь