В Кривому Розі не знайшлося бажаючих підключити в школах генератори, освітяни поспіхом купляли їх в листопаді
10.03.2023   //   123 Переглядів

2 березня відділ освіти виконкому Центрально-Міської районної у місті ради оголосив закупівлю послуг встановлення джерел резервного живлення в ліцеях та гімназіях району. Проте на тендері не було жодної пропозиції від виконавців.   

Інформація про це міститься в системі «Прозорро».

Чиновники відділу освіти Центрально-Міського виконкому планували встановити та підключити генератори у сімох учбових закладах району. В технічному завданні – улаштування залізобетонної площадки з навісом під генераторну установку, прокладання кабелю в спеціальну траншею та підключення агрегату до електричної мережі закладу. Загальну вартість робіт оцінили в 1,05 млн грн.  Встановити генератори мали б до 19 травня 2023 року.

Генератори для шкіл вже є в наявності у відділу освіти.

Дуже схоже, що це саме ті генератори, які освітяни всіх районі міста поспіхом купували в листопаді 2022 року у ТОВ «Агроном-КР» –  фірми, що спеціалізується на постачанні продуктів харчування в школи міста. Центрально-Міський відділ освіти тоді напряму придбав 7 генераторів на 3,15 млн. грн. Наші гроші.Регіон писали про ці закупівлі.

Закупівля генераторів в Центрально-Міському районі мала своє продовження. Замість заявлених дизельних генераторів ARK-Q 42 N5 продавець ТОВ «Агроном-КР» вже після закінчення строків поставки, що були вказані в договорі, передав відділу освіти інші дизельні генератори – Fe Power 35 KVA з двигуном YANGDONG 490ZD. Зауважимо, що всі інші районні відділи освіти порозривали договори із сумнівним постачальником. 

Також нагадаємо, що ТОВ «Агроном-КР» сьогодні є фігурантом досудового розслідування щодо закупівлі криворізькими освітянами генераторів за завищеними цінами.

Залиште відповідь