У Філатова відмінили тендер після того, як учасники знизили ціну більш як на мільйон 
31.01.2023   //   123 Переглядів

Департамент громадського порядку і цивільного захисту Дніпровської міської ради 27 січня скасував тендер на закупівлю термобілизни для територіальної оборони.

Закупівлю проведили за процедурою «відкриті торги з особливостями».

Очікувана вартість трьох тисяч комплектів термобілизни (сорочка та кальсони) складала 3,6 млн грн. На торги вийшли чотири продавця: ТОВ «3Д ТЕХ» зі Львова, полтавчани ТОВ “Весттеплотех”, ФОП “Степанюк Олег Иванович” з Кременчука та місцеве ТОВ «Дніпро Луксор».

ТОВ «3Д ТЕХ», ТОВ “Весттеплотех” та ФОП Степанюк запропонували білизну українського виробника. При чому ФОП Степанюк готовий був поставити білизну власного пошиву. ТОВ «Дніпро Луксор» пропонувало поставити товар з Туреччини.

Під час аукціону 10 січня ФОП Степанюк та ТОВ «ЗД ТЕХ» знизили вартість термобілизни десь на третину. Економія на закупівлі мала б скласти 1,14 млн. 

Проте 16 січня замовник відмінив тендер, бо замовнику «стало відомо про  відсутність подальшої потреби в закупівлі». 

Зауважимо, що в цей же час департамент громадського порядку і цивільного захисту Дніпровської міської ради закуповував на 10 млн. грн. зимове тактичне взуття. Переможцем закупівлі стало ТОВ «Дніпро Луксор» із турецьми берцами. Для його перемоги на тендері чиновникам департаменту прийшлося відхиляти більш дешевші пропозиції.  

«Дніпро Луксор» існує більше 4 років, проте у бюджетних закупівлях почало приймати участь лише з листопада 2022 року. За три місяці в активі компанії переможних тендерів назбиралося на 94,4 млн. грн. Засновник фірми Дмитро Дамаскін та ТОВ «Луксор буд». В червні 2022 року компанію очолив дніпрянин Олександр Дьяков. Ще одним підписантом став мешканець селища Слобожанське Юрій Ульянченко.

Нагадаємо, що в серпні 2022 року департамент придбав термобілизну на 10 млн. грн. у родини Михайла Бродського. 

 

Залиште відповідь