Криворізька мерія купила засекречені маскувальні костюми у ФОПа, що пов’язаний з родиною заммера Бєлікова   
16.02.2023   //   329 Переглядів

Виконавчий комітет Криворізької міської ради 16 січня без торгів замовив ФОП Догонова 2700 маскувальних костюмів на 4,59 млн. грн.

Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Закупівля проведена без використання електронної системи за процедурою «Українська Визвольна Війна». Вартість одного білого маскувального костюму склала 1700 грн.

Інформація щодо виробника одягу в тендерній документації відсутня. Також на костюми в тендері немає ніяких технічних характеристик – не вказано назву тканини, фасон та комплектність виробу. Тому, наскільки адекватна ця ціна, визначити неможливо.

Для прикладу, Військова частина на Житомирщині придбала білі маскувальні костюми за ціною 1100 грн. за одиницю. На торговому майданчику Prom.ua вибір зимових маскувальних костюмів доволі великий. Виробники спецодягу пропонують білі маскувальні костюми у ціновому діапазоні від вітчизняних за 855 грн. (735 грн. для опту) до китайських маскхалатів з додатковим маскувальним ефектом за 1900 грн

Є і криворізький продавець, який пропонує найбільш поширену у військових модель зимового маскувального костюму «Клякса» за оптовою ціною 900 грн. 

Нагадаємо, що ФОП Галина Догонова раніше торгувала на мікрорайоні Сонячний цигарками, продуктами харчування та напоями. Цей бізнес вона закрила в лютому 2021 року.

Новий ФОП Догонова зареєструвала в жовтні 2022 року і вже за кілька місяців підприємниця вторгувала на Прозоро 16,19 млн. грн. Вона продає одяг для військових. Всі закупівлі за участі Догонової оформлені як звіти про договір. Така процедура дозволяє постачальниці не публікувати інформацію про виробника одягу.

Номер телефону +38 (097) 078-23-33, який вказаний як контактний в закупівлях за участі Догонової, співпадає з контактним номером ТОВ “Криворізька швейна фабрика Старт”. Це підприємство належить родині заступника мера Кривого Рогу та депутата Дніпропетровської обласної ради від Блоку Вілкула «Українська перспектива» Костянтина Бєлікова. Шиє компанія не тільки спецодяг для промислових підприємств міста, а і військову форму для Територіальної оборони.

За даними Єдиного веб-порталу використання публічних коштів, за період з 23 лютого 2022 року по серпень 2022 року швейна фабрика «Старт» отримала від виконкому Криворізької міської ради замовлень приблизно на 18,5 млн. грн. Всі ці закупівлі досі не опубліковано в системі Прозорро.

Це вже не перша співпраця новоствореної підприємниці із Криворізьким виконкомом. Наприкінці листопада 2022 року чиновники замовили у ФОП Догонова 3 тисячі білих маскувальних костюмів на суму 5,1 млн. грн. Про цю закупівлю ми писали тут

Залиште відповідь