Чиновники Кривого Рогу  замовили фавориту відновлення та утримання доріг за 230 мільйонів
22.09.2022   //   179 Переглядів

13 вересня Департамент розвитку інфраструктури міста (ДРІМ) виконкому Криворізької міської ради  підписав договір вартістю 233 млн. грн. з ТОВ «Весташляхбуд» на надання послуги з аварійних, відновних робіт та експлуатаційного утримання вулиць і доріг комунальної власності міста Кривого Рогу, суміщених з ділянками автомобільних доріг загального користування державного значення.

Про це повідомляється в системі Прозорро.

Закупівля проведена як спрощена відповідно до постанови КМУ №169 від 28 лютого 2022 р. «Деякі питання здійснення оборонних та публічних закупівель товарів, робіт і послуг в умовах воєнного стану» (зі змінами). Конкурентів у ТОВ «Весташляхбуд» на торгах не було.

Загалом замовник планує зняти 37 000 м2 старого асфальту. Згідно технічної документації експлуатаційне утримання та відновлення доріг буде відбуватися на 10 криворізьких вулицях: Лермонтова, Купрiна, Кобилянського, Мерецкова, Піхотинська, Старовокзальна, Нікопольське шосе, Миколаївське шосе та проспект Миру. Точні локації робіт не вказані.

В кошторисі зазначено, що на матеріали і ресурси закладено 143 млн. грн., експлуатація машин підприємства коштуватиме 3,8 млн. грн., на заробітну плату витратять 3,9 млн. грн., за користування міським полігоном віддадуть ТОВ «Екоспецтранс» 1,2 млн. грн.

Щодо окремих цін на будівельні матеріали, то, до прикладу, пісок підприємство планує закупити за ціною 1 249 грн. за м3. На кожному кубометрі транспортна складова буде 495 грн/ оп. А кубометр щебеня доменного (фракція 40-70) коштуватиме 840 грн., з яких транспортна складова 578 грн.   

В угоді також зазначено, що від дати підписання актів виконаних робіт гарантійний термін на улаштоване покриття складає 5 років.

ТОВ «Весташляхбуд» контролює весь ринок дорожніх робіт в Кривому Розі. Тільки Департамент розвитку інфраструктури міста уклав з підприємством 71 договір на 2,9 млрд. грн. Фірма працює виключно на території Кривого Рогу і загалом отримала від криворізького бюджету підрядів на 3,5 млрд. грн.

ТОВ «Весташляхбуд» входить до пулу компаній одеського бізнесмена Сурена Сардаряна. За даними аналітичної платформи YouControl, бізнес-структурам Сардаряна належить третина фірми. Ще одну частину оформлено на Ганну Лаврешину – доньку екс-мера Кривого Рогу Юрія Любоненка. З жовтня 2021 року до числа бенефіціарів ТОВ «Весташляхбуд» увійшов син головного рабина Кривого Рогу Едері Менахем Мендель. Сім’я рабина Лірона Едері отримала контроль над третиною цього криворізького підприємства.

Раніше аналогічний договір Департамент розвитку інфраструктури підписав з ТОВ “Весташляхбуд” в серпні. Сума сплати за попереднім тендером склала 67 млн. грн.  

 

 

Залиште відповідь