Мерія Бахмача за старою схемою без тендерів віддала улюбленому ФОПу 4,2 млн на ремонт доріг
24.05.2023   //   70 Переглядів

Бахмацька міська рада з 9 по 23 травня прозвітувала про три укладені угоди з ФОП Сімонян Алік на капітальний ремонт покриття проїзних частин автомобільних доріг. Загальна вартість підрядів склала 4,2 млн грн.

Закупівлі проводили без використання електронної системи. У «Прозорро» не опублікували ні укладених угод, ні тендерної документації. 

У системі «Прозорро» зазначено, що підрядник має виконати капітальні ремонти покриттів проїзної частини автомобільної дороги по вул. В.Винниченка за 1,404 млн грн, по вул. Роменська за 1,406 млн грн та по вул. Шевченка за 1,404 млн грн. 

ФОП Сімонян Алік зареєстрований в Чернігівській області в селі Петрівське. Підприємницькою діяльністю Сімонян почав займатися з травня 2018 року.  Основним видом діяльності фірми є будівництво доріг та автострад. Підприємець брав участь у публічних закупівлях з 2018 по 2019 рік. За рік фірма отримала замовлень на 8,8 млн грн – всі від Адміністрації Центрального району Миколаївської області. Після понад дворічної паузи  підрядник знову почав брати участь у державних замовленнях – з вересня 2022 року фірма отримала замовлень на понад 6 мільйонів, зокрема 4,2 мільйона за вищезазначені роботи.

Мером Бахмацької міської ради є Павло Шимко. 

Антикорупційного комітету при Верховній раді України у 2020 році повідомляв про хитру схему мера-корупціонера Павла Шимка.

 “Хитрий бізнес Павла Шимка базується на тому, що він робить практично усі закупівлі – виключно «допороговими». А це дозволяє йому і його підручним не робити конкурс серед виконавців, а просто назначати їх. Відповідно, мер Бахмача назначає виконавцями такі компанії, у яких немає кваліфікованого персоналу, необхідних основних фондів та ресурсів для виконання робіт. Але використовуючи такі компанії та ФОПи, легко виводити, та у подальшому переводити у готівку бюджетні кошти, заведені на них як оплата за роботи чи послуги”, – йдеться у матеріалі. 

Підряди мер віддавав підприємцям Симонян та Антонян, і пов’язані з ними бізнесмени. Йдеться про осіб з прізвищем Симонян, які освоюють бюджет району: Алік Симонян, Сергій Симонян, Аліна Симонян і Артавазд Симонян, та належні їм ФОПи та Товариства.

Залиште відповідь