Енергопостачальна фірма регіонала-ОПЗЖшника відсудила у “Немирівводоканал” майже 555 тисяч боргу 
08.05.2023   //   68 Переглядів

За результатами судового розгляду КП “Немирівводоканал” зобов’язали сплатити на користь ТОВ “Скай Софт” борг у розмірі 554,77 тис грн. Відповідне рішення Господарського суду Вінницької області було оприлюднене в Єдиному державному реєстрі судових рішень 5-го травня. 

Судом було встановлено, що 28-го лютого 2022-го року сторони уклали договір про постачання електричної енергії на суму 2,17 млн грн. За умовами контракту “Скай Софт”, як постачальник, продає  “Немирівводоканал” до кінця року електроенергію, необхідну для забезпечення потреб електроустановок КП.

Враховуючи коливання середньоринкової вартості електроенергії, протягом року сторони підписали загалом 6 додаткових угод, якими збільшували ціну за 1 кВт/год. Остання така угода, підписана 8-го листопада, зафіксувала ціну на рівні 6,31 грн за за кВт/год. 

В судовому позові ТОВ “Скай Софт” зазначав, що комунальники неналежним чином виконували умовами договору – періодично допускали накопичення заборгованості за спожиту електроенергію та проводили її погашення лише після пред’явлення претензійних вимог і попередження про розірвання договору. Зокрема у травні постачальник повідомив про борг на суму 402,83 грн, однак цю претензію “Немирівводоканал” проігнорував. Лише у червні, коли “Скай Софт” заявив про намір розірвати договір, комунальне підприємство відповіло на це гарантійними листами про визнання факту затримки платежів та зобов`язання сплатити заборгованість у першочерговому порядку.

Однак фактичного погашення боргу так і не відбулось і у липні ТОВ “Скай Софт” направив КП вимогу вже на суму 499,99 тис грн. В подальшому відповідач частково оплачував попередньо накопичені борги, однак в той же час допускав прострочення поточних платежів. Тож у підсумку на кінець року сума боргу сягнула 554,77 тис грн.

Враховуючи, що в матеріалах справи відсутні докази повної оплати відповідачем заборгованості за спожиту електричну енергію, суд дійшов висновку, що вимога позивача про стягнення з відповідача 554,77 тис грн. є обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню.

Власниками ТОВ “Скай Софт” вказані киянин Сергій Бурячинський та Андрій Шапошник з міста Сміла. Першому окрім вказаної фірми належить ТОВ “Біока”, ТОВ “БДК Сервіс”, ТОВ “Хлисьунівське” і ТОВ “Будівельно-виробнича компанія Черкасибудмонта”. А от Шаповник, окрім наявності у власності ще десятка фірм, серед яких ТОВ “Берег”, ТОВ “Черкаси-Дніпро”, ТОВ “Стеларіус лекс” та інші, може похвалитись громадською та політичною діяльністю. В 2010-му році Андрія Шапошника було обрано до Смілянської міської ради від “Партії Регіонів”. В 2015-му підприємець пробував повернутись до ради балотуючись від партії “Сила громад” Антона Яценка, а в 2020-му від “ОПЗЖ”, однак голосів для отримання мандату не вистачало. Окрім цього Шапошник є співзасновником місцевої ГО “Олімпійські надії”. 

Керівницею КП “Немирівводоканал”, з моменту заснування в 2018-му році, є Ганна Кудлаєнко. 

Залиште відповідь