Одеські дорожники відновлюють замовлення проєктних робіт, уникаючи торгів
01.05.2023   //   74 Переглядів

Державне підприємство “Служба місцевих автомобільних доріг” на Одещині  3 квітня уклало дві угоди на виготовлення проєктної документації з ремонту доріг місцевого значення, зокрема, одного мосту. Сума укладених угод мінімально відрізняється від порогу, визначеного для проведення конкурентних закупівель.

Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”.

Відповідно до оголошень у системі “Прозорро”, договори дорожники уклали з одеським товариством «Проектно-будівельна фірма «Одеспромстрой». Зокрема, за 1 млн 485 тисяч гривень проєктанти мають розробити проєкт ремонту мосту на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення С161405 /Р-33/ та за 1 млн 491  тисячу гривень проєкт реконструкції 4,5 кілометрового відрізку дороги загального користування місцевого значення С161818. Роботи мають бути завершені до кінця 2023 року.

Відповідно до особливостей публічних закупівель під час воєнного стану, у випадку закупівлі робіт вартістю до 1,5 млн гривень замовники мають право не проводити конкурентних закупівель. У розумінні закупівельного законодавства – виготовлення проєктно-кошторисної документації є елементом робіт, відповідно, поріг для здійснення конкурентної процедури тут також – 1,5 млн гривень. Таким чином дорожники “впритул” наблизились до “конкурентного” порогу, втім не переступили його. 

Товариство-проєктант зареєстроване в Одесі та належить Тетяні Назаренко. Вона ж і є директором цього підприємства, в активі якого понад 100 угод на виготовлення проєктної документації вартістю у 110 млн гривень. Найбільшим замовником для одеситів є “Київавтодор” та Служба відновлення та розвитку інфраструктури (колишня Служба автомобільних доріг) у Миколаївській області. Та з моменту повномасштабного вторгнення компанія фактично не мала замовлень і підряд від одеських дорожників для них став найбільшим з лютого 2022 року. 

Залиште відповідь