Освітяни на Полтавщині без торгів замовили будівництво укриття за 14 мільйонів улюбленцям обласної влади
19.04.2023   //   153 Переглядів

Відділ освіти та молоді Котелевської селищної ради Полтавської області 3 квітня уклав угодо з ТОВ  “Грандбуд+” щодо нового будівництва найпростішого укриття вартістю 14,40 млн грн.

Про це інформує  ”Прозорро”.

За договором, фірма має до 31 серпня 2023 року збудувати найпростіше укриття на території Котелевської гімназії №1. Текст договору не містить відомості ресурсів, відповідно не дозволяє визначити вартість матеріалів, які будуть використовуватися під час виконання робіт. Замовником робіт формально виступає селищна рада, але левова частина коштів має надійти з обласного бюджету.

Підприємство-підрядник зареєстроване у Полтаві наприкінці 2022 року. Воно було перейменоване у “Грандбуд+” лише наприкінці березня 2023 року, тобто за декілька днів до підписання угоди з полтавськими освітянами. Саме тоді його власником став Олександр Артемов, який поміж іншого також зареєстрований і приватним підприємцем. Саме у цьому статусі він отримав від різних розпорядників публічних коштів понад 50 угод, вартістю у 18 млн гривень. Найбільша кількість угод укладено Артемовим з управлінням освіти Полтавської міської ради. Договори переважно укладалися без проведення конкурентних закупівель та у період до 2020 року. 

До активного освоєння публічних коштів компанії, афілійовані з Артемовим, повернулися лише після повномасштабного вторгнення. У своїй діяльності він використовує електронну адресу  bud_imperiia2017@ukr.net, що також використовується і одноіменною місцевою компанією ТОВ “Будімперія 2017”, зареєстрованій у тій же будівлі, що і  “Грандбуд+”. Водночас офіційно “Будімперія 2017” належить Олексію Лисенку, якого раніше обвинувачували у розтраті бюджетних коштів, але його вину у суді довести не вдалося. 

Компанія Лисенка долучена до “пулу” підрядних організацій, з якою представники обласної влади Полтавщини укладають угоди на освоєння коштів, виділених на відновлювальні роботи, а також будівництво різних об’єктів укриття та прихистку. Чинне законодавство дозволяє укладати угоди на такі роботи без проведення конкурентних закупівель. 

Станом на середину квітня  “Будімперія 2017” має 6 “безконкурентних” угод, сумою 34 млн гривень. 

Залиште відповідь