За три роки вартість аварійних спецмашин для Криворіжтепломережи зросла вдвічі
18.04.2023   //   121 Переглядів

КПТМ “Криворіжтепломережа” 13 квітня повідомило про намір укласти угоду з ТОВ “Торговий дім Техкомплект» про купівлю п’яти аварійно-ремонтних майстерень на 15,15 млн грн.

Про це повідомляється в закупівлі на «Прозорро».

“Криворіжтепломережа” планувала придбати два спецавтомобілі на суму 5,6 млн. грн. ще в 2022 році. Проте на торгах було недостатньо пропозицій.

В лютому комунальники оголосили нову закупівлю. Кількість спецтехніки в замовленні зросла до 5 одиниць, а очікувана вартість – до 16 млн. грн. Єдиним учасником торгів стало виробниче підприємство ТОВ «Торговий дім Технокомплект». Компанія спеціалізується на обслуговуванні, виготовленні та переоснащенні різноманітної спецтехніки для аварійних, санітарних та рятувальних бригад. Аварійно-ремонтні майстерні ТК-CTRJ-АРВМ на підприємстві пропонують на базі Citroen Jumper або Peugeot Boxer.

ТОВ «Торговий дім Технокомплект» запропонувало криворізьким комунальникам аварійно-ремонтні майстерні ТК-CTRJ-АРВМ на базі Citroen Jumper вартістю 3 млн. 198 тис. кожна на загальну суму 15,99 млн грн. Всі автівки комплектуються зварювальним інверторним  апаратом Tesla Weld ММА 350, постом газової різки, дизельним генератором MOSA GE 14000 KD/GS та мотопомпою для відкачування брудної кип’яченої води з 8 метровим гумовим армованим рукавом.

Замовник підписав з постачальником договір 14 березня 2023 року. До кінця вересня замовлені автомобілі мали б працювати в місті. Проте сторони дійшли згоди припинити дію цього договору. Причини розірвання договору не уточнюються.

Через кілька тижнів після відмови від договору, замовник оголошує нову ідентичну закупівлю п’яти одиниць аварійних машин, але вартістю 15 млн. грн. Знову ТОВ «Торговий дім Технокомплект» було єдиним учасником торгів. Вартість однієї машини було знижено до 3 млн. 029 тис. 700 грн. 13 квітня замовник повідомив про намір укласти договір з виробником.

Аналогічні автомобілі КПТМ «Тепломережа» купувало ТОВ «Торговий дім Технокомплект» в квітні 2020 року. Спецтехніка йшла у тій самій комплектації, лише без зазначення шасі. Вартість однієї машини склала 1 млн. 638 тис. грн. Для порівняння, спецавтомобіль Аварійно-ремонтна майстерня на базі Peugeot Boxer, аналогічно укомплектований генератором, зварювальним апаратом, різаком та мотопомпою з рукавом, коштує 2 млн. 697 тис. 600 грн. Саме таку ціну сторгувало у ТОВ «Торговий дім Технокомплект» Первомайське комунальне підприємство “Тепломережі” з Харківської області.

ТОВ «Торговий дім Технокомплект» зареєстровано в Київській області більше 16 років тому. Власник підприємства Микола Онищук. Фірма регулярно перемагає на Прозорро.

Залиште відповідь