На Закарпатті комунальники за 3 мільйона замовили будівельні суміші від компанії-виробника з російсько-угорським слідом
18.04.2023   //   147 Переглядів

Комунальне підприємство «Екосолотвино» Солотвинської селищної ради Закарпатської області за результатами відкритих торгів з особливостями 27 березня уклало договір з ПП «Стік» на суму 3,13 млн грн щодо закупівлі піщано-гравійної суміші.

Про це повідомляється в системі «Прозорро».

ПП «Стік» було єдиним учасником на аукціоні із закупівлі будівельних сумішей. За умовами договору постачальник має поставити на територію Солотвинської громади загалом: 

  • 485 куб м щебню із природного каменю 5*20 за ціною 972 грн за куб м; 
  • 138 куб м щебню із природного каменю 20*40 по 972 грн ; 
  • 251 куб м щебінь-висівки 0*5 по 972 грн за м.куб; 
  • 1668 куб м ЩПС – 7 по 1 350 грн; 
  • 32 куб м каменю бутового для габіонів по 780 грн.

У інтернет-магазині торговельно-промислової групи «Ковальська» ціна на щебінь фракції 5*20 – 540 грн/т (приблизно 729 грн за куб м),  20*40 – 500 грн/т (приблизно 690 грн. за куб м). 

Згідно поданій учасником документації, підприємство-виробник будівельних сумішей ПрАТ «Кривий Ріг цемент» з адресою виробництва промзона у селі Рокосово Хустського району, яке до червня 2022 року належало росіянину з угорською пропискою Івану Шестаку та мало відношення до кіпрської офшорної компанії «Оверн лімітед», яка в Україні пов’язана із компанією інвестиційника Ігора Мазепи «Concorde Capital»

Також комунальне підприємство «Екосолотвино» купило у ПП «Стік» 700 тон щебню гранітного ФР 2-5 мм та 40 тон щебню гранітного ФР 5-10 мм на загальну суму 99,3 тис грн. Інформацію про закупівлю, яку провели без використання електронної системи, опублікували у системі «Прозорро» 1 березня.

ПП «Стік» із статутним капіталом 1 млн грн зареєстроване у приватному будинку в Ужгороді по вулиці Малинова, 25. Сьогодні його кінцевий бенефіціарний власник Ірина Дюгов, а Ярослав Дюгов, ймовірно чоловік Ірини, значиться керівником підприємства. Поточна сума договорів через «Прозорро» – 654,6 млн грн. «Стік» займається переважно капітальними та поточними ремонтами доріг і вулиць, їх експлуатаційним утриманням та благоустроєм територій. Серед ТОП-5 замовників ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Закарпатській області», Тячівська міська рада, Виконавчий комітет Хустської міської ради, комунальне підприємство «Екосолотвино» Солотвинської міської ради і Тересвянська селищна рада. 

У власності ПП «Стік» нерухомість та земельна ділянка площею 1,1 га за адресою м. Тячів, вулиця Залізнична, 34. За цією адресою зареєстрований «Відокремлений підрозділ ПП «Стік» Тячів асфальтно-бетонний завод», директором якого значиться Ярослав Дюгов.

Залиште відповідь