Міжгірська селищна рада за мільйон замовила дружині депутата облради інвентаризацію 9000 га лісу у міжгірському лісгоспі 
28.03.2023   //   100 Переглядів

Міжгірська селищна рада Хустського району Закарпатської області за результатами відкритих торгів 13 лютого замовила ТОВ «Моя земля» послуги з розробки технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації 9000 га у Міжгірській селищній раді за 962,5 тис грн. 

Про це повідомляється в системі «Прозорро».

На аукціоні «Моя земля» конкурувала з ТОВ «Юрістек груп» з Кривого Рогу та «Ленд.ком» з Києва (їх пропозиції були вищими – 1,99 млн грн. та 1,87 млн грн. відповідно) і виграло торги з аномально низькою ціною, що майже втричі нижче очікуваної початкової вартості закупівлі 2,5 млн грн. 

Засновником і кінцевим бенефеціаром ТОВ «Моя земля» значиться інженер-землевпорядник Василь Росоха з Виноградова. Керівник – Олеся Сімакова, дружина депутата Закарпатської обласної ради Василя Якубця, котрий вийшов з фірми у 2012 році. Сума поточних договорів ТОВ «Моя земля» – 12,8 млн грн. 

Згідно з даними декларації НАЗК, доступних у Youcontrol, з 2016 по 2019 рік Якубець працював першим заступником начальника Головного управління Держгеокадастру у Закарпатскій області. Після обрання до Закарпатської обласної ради у 2020 році земельний чиновник на який час став безробітним. У 2021 році депутат зареєстрував ФОПа для провадження діяльності у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах. Загальна сума закупівель Якубця-ФОПа 74 тис грн. 

Фірма-переможець могла і не взяти участь у тендері через вимогу замовника підтвердити, зокрема, досвід по виготовленню технічної документації із землеустрою щодо земель лісогосподарського призначення і надати аналогічний договір «предмет якого відповідає предмету закупівлі, а саме: розроблення документації із землеустрою, результатом якої є формування земельних ділянок лісогосподарського призначення». Учасник вирішив, що ці вимоги дискримінаційні і звернувся до Антимонопольного комітету, який його підтримав і зобов’язав Міжгірську селищну раду внести зміни до тендерної документації. 

Згадані 9000 га земель лісогосподарського призначення після реорганізації ДП «Верхньогірське лісове господарство» знаходяться у постійному користуванні ДП «Міжгірське лісове господарство». Однак, акту на постійне користування землями «Міжгірське лісове господарство» немає. 

Лісівники звернулись до Господарського суду Закарпатської області із заявою про заборону Міжгірській селищній раді та ТОВ «Моя земля» вчиняти будь-які дії, спрямовані на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель лісогосподарського призначення, а також просили суд вжити заходи забезпечення позову до відкриття провадження у справі. У Господарському суді заявнику відмовили

Залиште відповідь