У Черкасах “заточили” повторну закупівлю дитячих путівок: вимагають два басейни та шведський стіл
10.03.2023   //   467 Переглядів

Чиновники департаменту соціальної політики Черкаської міської ради, після зриву закупівлі послуг із оздоровлення дітей, оголосили повторну. Характерною ознакою нової закупівлі стали вимоги, що містять ознаки дискримінаційних і бажання обмежити конкуренцію.

Інформація про новий тендер міститься у системі “Прозорро”. 

3 березня департамент соціальної політики Черкаської міської ради оголосив повторну закупівлю послуг із оздоровлення черкаських дітей коштом місцевого бюджету. Як і попереднього разу, чиновники планують придбати 1982 путівки, очікуваною вартістю у майже 25 млн грн. 

Попередня закупівля не відбулася через дії закупівельників департаменту соціальної політики, які внаслідок власної нібито неуважності та допущених помилок були змушені відмінити процедуру. Разом з тим, в ході проведення закупівлі 4 учасників подали свої пропозиції, найдешевша з яких – від державного санаторію “Карпати”, розташованого у Мукачево. Ціна пропозиції державного санаторію складала 18 млн гривень та повністю відповідала технічним та якісним вимогам департаменту соціальної політики. 

Водночас у департаменті “вирішили” покращити “якість” предмету закупівлі, додавши у повторній закупівлі низку нових вимог, серед яких, зокрема, наявність у майбутнього закладу оздоровлення дітей двох басейнів, один з яких має бути критим, а інший ні, а також шведської лінії харчування. За нашою інформацією, жоден із учасників попередньої закупівлі не відповідає новим критерієм. Наприклад, автор найдешевшої пропозиції у 18 млн на минулих торгах санаторій “Карпати” не має шведської лінії харчування.

Очільник департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Євген Данченко у своєму виступі перед депутатами Черкаської міської ради під час попередньої сесії розповів, що це нібито сприятиме кращому оздоровленню дітей протягом нового сезону.  

До закупівлю подано уже низку вимог стосовно внесення змін до тендерної документації, зокрема що стосується наявності басейнів. Частина вимог врахована, частина ні. Окрім того, за потенційними учасниками залишається право подання скарг до Антимонопольного комітету. 

Залиште відповідь