На Кіровоградщині лікарня закупила сигналізацію у фірми експожежника, перед цим її “закрила” ДСНС  
05.03.2023   //   1224 Переглядів

Долинська центральна лікарня Долинської міської ради уклала з ТОВ «Пожежно-техногенна безпека» угоду щодо встановлення протипожежної системи загальною вартістю 593 тис грн.

Інформацію про це оприлюднили в системі Prozorro 23 лютого.

Станом на 3 березня укладену угоду лікарня не опублікувала. Відомо лише, що підрядник має виконати монтаж автоматичної системи пожежної сигналізації, системи оповіщення про пожежу, системи передавання тривожних сповіщень в адмінкорпусі медзакладу. За договором строк виконання робіт – до 31 грудня 2023 року.

Варто зазначити, що у грудні 2020 року головне управління ДСНС у Кіровоградській області звернулося до Кіровоградського окружного адмінсуду із заявою на лікарню. Рятувальники провели огляд медзакладу та виявили порушення протипожежної безпеки. Зокрема, приміщення не були обладнані протипожежною сигналізацією, дерев’яні елементи не були оброблені вогнезахисними засобами. Масові перевірки рятувальники розпочали після трагедії в одеському таборі «Вікторія» у 2017 році, коли внаслідок пожежі загинули діти. До речі, одеське управління тоді очолював Віктор Федорчак, колишній очільник ДСНС Кіровоградської області.

Кіровоградський окружний адмінсуд 21 січня 2023 року частково задовольнив позов рятувальників. Представники відповідача у судовому засіданні стверджували, що наразі вже виконані проектні роботи на монтаж системи пожежної сигналізації, про що між лікарнею та ФОП-ом 08.02.2022 року складено відповідні акти приймання-передачі виконаних робіт. Також вказували, що у зв`язку із введенням воєнного стану в Україні та обмеженням видатків місцевого бюджету наразі не виділяються кошти на фінансування відповідних робіт щодо монтажу, налагодження та введення в експлуатацію систем протипожежного захисту у цих будівлях лікарні. Проте суд запровадив заходи реагування у сфері державного нагляду у вигляді зупинення експлуатації будівель та приміщень адміністративного корпусу (терапевтичне відділення, лабораторія), поліклініки №1 (рентгенкабінет), інфекційного корпусу (центр матері й дитини) та харчоблоку. Відновлення роботи цих об`єктів можливе з моменту отримання позивачем повідомлення відповідача про усунення усіх установлених судом порушень.

ТОВ «Пожежно-техногенна безпека» отримав підряд від лікарні без тендеру, замовник уклав із ним угоду напряму. Це підприємство з’явилося у Кропивницькому 2017 року. Власником значиться Олександр Якович Мелюх, який до 2016 року працював в одному з аварійно-рятувальних загонів ДСНС Кіровоградської області на посаді інженера. Після звільнення він також припинив діяльність громадської організації Інженерів пожежної безпеки Кіровоградської області, співзасновником якої на той момент був Віталій Миронюк, нинішній очільник управління ДСНС. Іншим засновником цієї організації був колишній заступник очільника обласного управління ДСНС Ігор Парфьонов. Раніше ЗМІ повідомляли, що фірми Парфьонова і Мелюха розіграли протипожежний тендер.

 

Залиште відповідь