Донецькі шляховики злили фавориту 30 мільйонів за ремонт доріг  
10.02.2023   //   144 Переглядів

Служба автомобільних доріг у Донецькій області замовила ТОВ “Юніотрансбілдінг” послуги з експлуатаційного утримання автодоріг загального користування державного значення за 29,66 млн грн.

Відповідна інформація розміщена в системі «Прозорро» 3 лютого.

В «Прозорро» не опублікований договір, тому жодних подробиць щодо об’єктів, за ремонт яких фірма отримає гроші – немає. Відомо лише, що термін виконання цих послуг – з 2 лютого по 31 грудня 2023 р.

Закупівля проведена без використання електронної системи.

Як раніше повідомляли «Наші гроші», за даними «Spending» влітку минулого року Донецька служба автодоріг лише за один тиждень перерахувала 28 млн грн. фірмі «Юніотрансбілдінг» за експлуатаційне утримання доріг.

Тоді теж не вказувалися подробиці щодо об’єктів, які повинні були утримувати.

«Юніотрансбілдінг» зі статутним капіталом 10 тисяч гривень не є крупною та відомою фірмою. В 2017 році вона мала низку дрібних підрядів на ремонт вулиць у Рівному  на загальну суму 1 млн грн. По результатами тих підрядів місцеві податківці звинуватили Комунальне Рівненське шляхово-експлуатаційне управління автомобільних доріг у «нереальності проведення господарських операцій» з «Юніотрансбілдінгом». Що призвело до заниження податку на прибуток та завищення податкового кредиту через відсутність у фірми необхідних матеріальних, трудових та інших ресурсів.

Рівненські комунальники оскаржили рішення податківців в суді, однак у подальшому про будь-які тендерні підряди фірми було невідомо аж до літа 2022 року, коли вона почала отримувати гроші у фронтовій Донецькій області.

ТОВ «Юніотрансбілдінг» було засноване у 2016 році, і з того часу у фірми кілька разів повністю змінювався склад засновників та керівників. Зараз засновником та керівником є Ельдар Бурієв.

Також фірма «Юніотрансбілдінг» регулярно змінювала свою прописку – була у Києві, Дніпрі, Мирнограді Донецької області, наразі прописана у Луцьку.

Згідно з «Прозорро», до цього замовлення у жовтні-листопаді 2022 року «Юніотрансбілдінг» отримав дрібних підрядів на загальну суму 6,23 млн грн.

При цьому Донецька САД як юридична особа з лютого 2022 року знаходиться в стані припинення, її керівником значиться Дмитро Тютюнник.

Як відомо, Донецьку область постійно обстрілюють і там точаться кровопролитні бої.

Залиште відповідь