У Черкасах “забюджетували” рекордну суму на утримання вуличної інфраструктури
05.01.2023   //   64 Переглядів

22 грудня 2022 Черкаська міська рада затвердила бюджет на 2023 рік. Документ передбачає рекордну суму доходів протягом року, а також видатків на утримання дорожньої мережі, асфальтування місцевих доріг.

За нього проголосували 36 депутатів.

Це представники усіх політичних фракцій, представлених у місцевій раді, за виключенням депутатів від опзж, двоє з яких добровільно склали мандати і ще двоє не відвідують сесії міської ради. 

Доходи бюджету у 2023 році мають скласти 4,7 млрд гривень. Левова частина цих коштів має надійти від отримання “місцевої” частки податку на доходи фізичних осіб. Всього заплановано надходження 3,1 млрд гривень цього податку. Ще понад півмільярда гривень очікують місцеві чиновники та депутати від єдиного податку, який переважно сплачують фізичні особи-підприємці. 

У частині видатків було прийнято рішення спрямувати майже 300 млн гривень на утримання вулично-дорожньої мережі. Це найбільша сума, забюджетована за роки каденції міського голови Черкас Анатолія Бондаренка на подібні видатки. Тут головними розпорядниками коштів визначено Департамент житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради та комунальне підприємство ЧЕЛУАШ. 

120 млн гривень заплановано витрати на поточний ремонт доріг. Традиційно ці кошти освоює підприємством місцевого бізнесмена Сергія Колесніченка, наближеного до міського голови Черкас. Саме під прапорами його політичної сили “За майбутнє” Колесніченко у 2020 році балотувався до лав місцевої ради. За 2022 рік підприємство Колесніченка “Колтех-транс” отримало 106 млн гривень за виконання різних підрядів, коштом місцевого бюджету Черкас. Найбільша сума коштів – саме за поточний ремонт вулиць. 

Ще 44,5 млн гривень на аварійний та ямковий ремонт доріг має витратити комунальне підприємство ЧЕЛУАШ. Воно традиційно виконує роботи переважно власними силами, закуповуючи для цього асфальтобетонну суміш у місцевих виробників – підприємств “Дорстрой” та “Центрдорресурс”

Залиште відповідь