Черкаський суд виніс вирок двом псевдо-волонтерам за спробу продати “тушонку”
30.12.2022   //   54 Переглядів

26 грудня Смілянський міськрайонний суд виніс вирок у справі двох смілян, які навесні намагалися збути тушонку, яку для потреб Збройних сил України виготовили працівники одного з місцевих дошкільних навчальних закладів.

Історія мала місце у травні 2022 року. Як встановило слідство, один з обвинувачених звернувся до знайомої йому жінки з проханням посприяти у продажі партії “тушонки”, котру він отримав як гуманітарну допомогу для потреб однієї з військових частин. Жінка погодилась. Серед її мотивів – борг підсудного у розмірі 10 тисяч гривень. Продавши “тушонку”, чоловік нібито мав з нею розрахуватися. 

“Тушонку” обвинувачений отримав, надавши лист від бригади територіальної оборони, і саме їм мав її передати. Але замість цього він реалізував її покупцю, якого для нього знайшла інші підсудна. Партія у 500 банок була оцінена у 40 тисяч гривень.  

Під час реалізації підсудні були затримані. Їм інкримінували злочин, передбачений статтею 190 кримінального кодексу України – “шахрайство”.

Свою провину обвинувачені визнали у повній мірі та розкаялись. Виходячи із цього, суд виніс вирок у вигляді позбавлення волі терміном на три роки з іспитовим терміном у два роки. 

Залиште відповідь