Бердичівські освітяни відмінять тендер з будівництва садочка через дискримінаційні вимоги у документації
29.12.2022   //   98 Переглядів

Управління освіти і науки Бердичівської міської ради відмінило тендер на будівництво дошкільного навчального закладу в Бердичеві (завершення будівництва). Очікувана вартість закупівлі склала  91,4 млн грн. 

Про це йдеться на ресурсі ProZorro.  

Закупівлю провели за процедурою відкриті торги з особливостями. Участь у тендері взяло лише ПРБФ «Комунальник», з пропозицією у 87 млн грн.

23 грудня управління освіти і науки Бердичівської міської ради оприлюднило протокол про відміну тендеру.  У протоколі зазначається, що  причиною відміни стало розглянуте “Подання Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України від 21.12.22 року, в якому зобов’язують Замовника здійснити заходи щодо усунення виявлених порушень в установленому законодавством порядку, зокрема шляхом відміни торгів за предметом закупівлі Будівництво дошкільного навчального закладу на 200 місць по вул. Братів Міхеєвих, 2а в м. Бердичеві”. 

Відповідно до Подання у закупівлі встановлено порушення законодавства з питань публічних закупівель, а саме ч.4, ст.22 Закону з урахуванням Особливостей – тендерна документація не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводить до дискримінації  учасників. Так в тендерній документації в п.5.2 «Наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід» ч.5, Розділу ІІІ «Інструкція з підготовки тендерної пропозиції» встановлена дискримінаційна вимога: «Обов’язкова умова наявності перебування у трудових відносинах з учасником кваліфікованих спеціалістів таких, як: – провідний інженер – консультант (будівництво)».

Період оскарження рішення замовника – до 3 січня.

Зауважимо, що ПРБФ “Комунальник” вже будувала цей садочок. Перший оприлюднений договір на будівництво дошкільного навчального закладу був оприлюднений в серпні 2019 року. Угоду було укладено з ПРБФ “Комунальник” на  4,1 млн грн. Закупівлю провели через переговорну процедуру. Замовник обґрунтував дану угоду необхідністю “додаткових аналогічних робіт чи послуг у того самого учасника, що передбачені в основному договорі про закупівлю, який укладений за результатами проведення тендера та/або здійснюється протягом трьох років після укладення договору про закупівлю і загальна вартість таких робіт чи послуг не перевищує 50 відсотків ціни основного договору про закупівлю”. 

Роботи мали бути завершені до кінця 2021 року. Наприкінці 2021 року замовник і підрядник уклали додаткову угоду, відповідно до якої, зменшили суму угоди до 434 тис. грн та розірвали договір.

ПРБФ “Комунальник” заснований в 1995 році в Житомирі. Засновником та керівником будівельної фірми є Андрій Миколайович Корзун

Залиште відповідь