Сарненські комунальник заплатять 362 тисячі за забруднення річки Случ стоками 
27.12.2022   //   87 Переглядів

Розглянувши позовну заяву заступника керівника Рівненської обласної прокуратури  Господарський суд Рівненської області задовільнив її, присудивши стягнути з КП Сарненської міської ради “Екосервіс” 362,41 тис грн збитків завданих порушенням природоохоронного законодавства. Відповідне рішення було опубліковане в Єдиному державному реєстрі судових рішень 26-го грудня. 

Відповідний позов прокуратура подала в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції Поліського округу. Судом було встановлено, що минулоріч екоінспекція провела позапланову перевірку дотримання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища у діяльності вище загаданого комунального підприємства. В ході перевірки було встановлено, що в період з 1 березня по 6 грудня 2021 року КП “Екосервіс” здійснювало скид зворотних вод з перевищенням встановлених дозволом на спеціальне водокористування нормативів по азоту амонію, нітратах, нітритах, сульфатах, фосфатах, хлоридах, та інших речовинах, що призвело до забруднення річки Случ. При цьому в матеріалах справи відсутня інформація про оскарження результатів цієї перевірки. Як відсутній і факт  відшкодування збитків у розмірі 362,41 тис грн, які “Екосервісу” озвучила держекоінспеція у своєму листі-претензії від 25 січня 2022 року.

У своєму відзиві на позов комунальники не погоджувались із заявленими позовними вимогами. Спеціалісти підприємства вказували на те, що протягом минулого року здійснювалося періодичне випробування стічних вод і вміст забруднюючих речовин в них лиш в незначній кількості перевищував гранично допустимі норми.

Тим не менш, ці аргументи фактично не спростовують факту здійснення незаконнів викидів забруднюючих речових. Як власне не було спростовано комунальниками і розрахунки зроблені інспекцією. 

У підсумку, вивчивши аргументи сторін господарський суд прийняв рішення – задовольнити позов у повному обсязі, стягнувши з Комунального підприємства Сарненської міської ради “Екосервіс” 362,41 тис грн збитків завданих порушенням природоохоронного законодавства.

З травня поточного року КП “Екосервіс” очолює Володимир Агапов, який до того працював директором КП «Клесівводоканал».

 

Залиште відповідь