Чергові черкаські комунальники на чолі з депутатом купуватимуть нову техніку за 6 мільйонів
20.12.2022   //   113 Переглядів

Комунальне підприємство “Черкасиводоканал” оголосило про закупівлю каналопромивної машини за 6,1 млн грн.

Аукціон відбудеться 27 грудня, а товар підрядник має поставити до 10 березня наступного року. Техніка на базі Ford або Renault має важити не більше 20 тонн і мати цистерну не менше 7,0 мЗ.

У системі не так багато подібних закупівель і їх ціни варіюються. Наприклад, в Ужгороді схожу техніку купили за 8,7 млн грн, а в Южноукраїнську за 4,1 млн грн.

Така машина використовується для для очищення внутрішніх поверхонь трубопроводів.

Зазначимо, що, починаючи з літа, черкаські комунальні підприємства уклали договорів щодо придбання нової техніки, майже на 90 млн грн. Це трактори, екскаватори, сміттєвози, автовишки тощо. На сьогодні кошти за договорами не сплачені.

Коментуючи це, міський голова Черкас Анатолій Бондаренко повідомив, що вся техніка, яку беруть комунальники, нібито в подальшому може бути використана на фронті.

Директором КП «Черкасиводоканал» 24 лютого був призначений депутат Черкаської міської ради Іван Сухарьков. Він представляє фракцію «Черкащан».

Під час однієї з останніх сесій міськради водоканал отримав 21 млн грн на підготовку до зими. У листопаді водоканал уклав угоду на придбання 9 генераторів за 14,8 млн грн. Проте, коли вони будуть доставлені, наразі невідомо.

Залиште відповідь