Суд задовольнив позов Кропивницької мерії про стягнення плати за користування комунальною землею без договору
13.12.2022   //   49 Переглядів

Господарський суд Кіровоградської області задовольнив позов Кропивницької міської ради до Спортивного клубу «СК-ЯТРАНЬ» Дочірнього підприємства фірми «ВІВАТОН» про стягнення безпідставно збережених коштів у розмірі орендної плати за використання земельної ділянки у сумі 175,9 тис. грн.

Про це йдеться в ухвалі суду від 29 листопада.

Згідно з матеріалами справи, спортклуб у період з 01.01.2020 по 31.07.2022 використовував земельну ділянку загальною площею 0,5855 га, розташовану за адресою вул. Генерала Кульчицького (колишня Урицького), 3 у Кропивницькому без достатніх правових підстав і не сплачував плату за землю й таким чином зберіг міськраду понад сто тисяч.

Вказану ділянку «СК-Ятрань» отримав на 5 років для розміщення підприємства згідно з договором оренди з тоді ще Кіровоградською міськрадою від 2004 року. 7 грудня 2011 році мерія ухвалила рішення про продовження клубу договору оренди на 10 років, в якому вказала, що договір оренди має бути укладений протягом шести місяців, інакше рішення втрачає силу. Оскільки новий договір так і не уклали, у 2008 році перший договір був припинений у зв’язку із закінченням строку його дії.

Таким чином клуб використовував ділянку, адже там знаходилася його будівля, без правових підстав.

Згідно з нормативною грошовою оцінкою земель міста, вартість вказаної ділянки становить 3 млн 334 тис. грн.

Суд з’ясував, що відповідач лише частково сплатив за користування ділянкою з січня 2020 по грудень 2021 року 92 тис. грн, а протягом 2022 року плату не вносив. Відтак суд постановив стягнути 175 тис. грн.

Основним видом діяльності «СК-Ятрань» вказана оптова торгівля цукром, шоколадом і кондитерськими виробами, також клуб має кілька десятків кведів: від будівельних робіт до туристичних послуг.

Приватна виробнича фірма «ВІВАТОН», яка є власником «СК-Ятрань», зареєстрована у Кропивницькому по вулиці Волкова, 2, засновниками вказані Ольга Сергіївна, Олексій Сергійович та Ольга Олександрівна Гержеві. Ольга Олександрівна Гержева також є засновницею ТОВ «РУССО ТУРИСТО МІЖНАРОДНИЙ ЦЕНТР ТУРИЗМУ».

Залиште відповідь