Сільрада на Полтавщині “зливає” улюбленому ФОПу 4,5 мільйона на реконструкцію шелтера
26.11.2022   //   75 Переглядів

27 жовтня Новоселівська сільська рада на Полтавщині повідомила про укладання договору на реконструкцію прихистку для тимчасово переміщених осіб. Угода укладена без проведення конкурентної закупівлі з фізичною-особою підприємцем Іваном Туром. Це вже 82-га угода угода укладена між Туром та сільською радою, її вартість склала майже 4,5 млн гривень. Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”.

Опубліковане у системі “Прозорро” оголошення не міститься самого договору, відповідно відсутня інформація про календарний графік виконання робіт, їх точний перелік, а також вартість матеріалів, які використовуватимуться. Водночас зазначається, що всі роботи мають бути виконані до кінця поточного року. На порталі Є-дата, що дозволяє відслідковувати рух коштів на казначейський рахунках, відсутня інформація про оплату авансу чи виконаних робіт Туру за договором.

До цього Іван Тур отримав від сільської ради 82 угоди на постачання різних будівельних матеріалів. Зокрема, лише у вересні 2022 року було укладено 16 угод на придбання матеріалів, загальною вартість понад 1,3 млн гривень. Відповідно до оголошення, їх також мали використати для облаштування місць тимчасового перебування вимушено переміщених осіб. Опубліковані документи не містять специфікації придбаного товару.

 Підприємцю Івану Туру 48 років, він зареєстрований у Полтаві. 

 

Залиште відповідь