Засуджений за державну зраду військовий з Умані оскаржує вирок у 12 років за гратами
19.11.2022   //   59 Переглядів

Черкаський апеляційний розгляне скаргу на вирок Уманського міськрайонного суду, яким передбачено 12 років ув’язнення для Володимира Горбатенка.

Про це йдеться апеляційного суду від 14 листопада.  

Підготовка про засідання завершена, і воно має відбутися 30 листопада о 12.30. Суддя – Ю. В. Биба.

Горбатенко отримав 12 років за статею 111, тобто – державна зрада.

Зловмисника було затримано під час спецоперації СБУ на Черкащині у липні минулого року. Основне завдання, яке він отримав від свого куратора, був збір розвідданих про місця дислокації складів з боєприпасами та режим їх охорони на території регіону.

Для комунікації мав використовувати закриті канали електронного зв’язку. У разі передачі актуальної інформації куратор обіцяв агенту грошову «винагороду» у розмірі 2 тис. дол. США.

У січні 2022 року Уманський міськрайонний суд помістив його під варту. Уже після повномасштабного вторгнення, у березні і травні, запобіжний захід продовжували. 13 липня суд ще раз продовжив перебування підозрюваного під вартою.

Горбатенко на сьогодні один із чотирьох черкащан, засуджених за державну зраду. Окрім нього, це Владислав Полулях та Тетяна Дробот, які отримали 10 років тюрми. А також Владислав Сторчоус, якого помістили до закладу з надання психіатричної допомоги.

Залиште відповідь