Кропивницька міськрада через суд втричі збільшила орендну плату для фірми екскерівника місцевого облавтодору 
11.11.2022   //   107 Переглядів

Господарський суд Кіровоградської області, розглянувши позовну заяву Кропивницько міської ради, вирішив її задовольнити, внесши зміни щодо вартості оренди земельної ділянки до договору підписаною радою з ТОВ “Завод-фірма “Ось”. Відповідне рішення було опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень 9-го листопада. 

Розглянувши подані документи і матеріали суд встановив наступні обставини справи. У березні 2006-го року між тоді ще Кіровоградською міською радою та ТОВ “Завод-Фірма “Ось”  було укладено Договір оренди земельної ділянки загальною площею 10,88 тис м2 на проспекті Інженерів, 6. На той момент грошова оцінка ділянки складала 1,05 мільйона гривень, а щомісячну орендну плату встановили на рівні 872 гривень. 

На кожен наступний рік орендна плата переглядається з урахуванням індексації грошової оцінки земельної ділянки, збільшення розмірів ставки земельного податку, підвищення цін, тарифів та в інших випадках, передбачених законом. 

У жовтні 2012-го року між сторонами була підписана додаткова угода, якою орендна плата визначалась в розмірі 3% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки і складала 4,23 тис грн на місяць.

Оскільки в 2018-му році Кропивницькою міськрадою було затверджено технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель міста, рада вирішила звернутись до суду задля внесення змін до вище згаданого договору. 

До двосторонньої угоди зокрема планувалось вписати нову грошову оцінку земельної ділянки – 6,21 млн грн, а також нову щомісячну оренду плату – 15,53 тис грн. 

Відповідач своїм процесуальним правом на участь в засіданні суду не скористався, уповноважених представників не направив. І навіть більше – відзивів на позов чи пояснень по справі не подавав, фактично погодившившись з вимогами міської ради. 

У підсумку, вивчивши всі обставини справи суд вирішив задовольнити позов Кропивницької міськради, підвищивши щомісячну орендну плату для ТОВ “Завод-фірма “Ось” з 4,23 до 14,53 тисяч гривень. 

Власниками ТОВ “Завод-фірма “Ось” є Наталія Шаповалова та ексдепутат Кіровської районної у місті ради Мар’ян Ліневич. Свого часу підприємець також очолював спочатку “Кіровоградський облавтодор”, а потім “Службу автомобільних доріг в Кіровоградській області”. На даний момент Ліневичу також належать ПП “Інгулбудсервіс” і ТОВ “Укр-вест віндоу лімітед”.

Залиште відповідь