Мерія Ірпеня на відновлення міста замовила будівельних матеріалів на 36 мільйонів
02.11.2022   //   60 Переглядів

Виконком міської ради Ірпеня (Київська область) у вересні-жовтні уклав 4 договори на постачання будівельних матеріалів на загальну суму 36,54 млн грн.

Про це пише Дмитро Чернишов у «Інформатор. Гроші» з посиланням на «Прозорро».

Найбільший контракт укладений з ТОВ «Конструктив ВТВ» — на 20,16 млн грн. За ці гроші поставлять теплоізоляційні плити, грунтовку, фарби, дюбелі, пінопласт, профнастил, бітумну черепицю, цвяхи, цеглу, цемент тощо. Згідно з даними Youcontrol, фірма була заснована у 2017 році у Києві. Власники – мешканці міста Кропивницький Антон Меланчук (директор) та Володимир Горощук. До цього фірма постачала у незначній кількості різні будівельні матеріали протягом 2017-2021 років на загальну суму 4,18 млн грн. Найбільше – для Київського політехнічного інституту (1,13 млн грн), Національного університету харчових технологій (616 тис. грн).

У вересні на 7,19 млн грн. замовили будматеріали у ТОВ «Будівельна гільдія України». Сюди входить пароізоляційна плівка, цемент, руберіт, євроруберойд для покрівлі, цегла, антисептики (для обробки поверхонь), цвяхи, теплоізоляційні плити, герметики для покрівлі, шурупи та інше. Ця фірма була заснована у 2019 році у Києві. Власниця і директорка – Поліна Овчарова з Києва, сестра якої працювала в КП «Київтеплоенерго» та займалася там закупівлями. З 2020 року фірма виграла тендерів на постачання будматеріалів менше, ніж на 100 тис грн. загалом.

Наприкінці вересня міськвиконком Ірпеня замовив лісоматеріали на 5,61 млн грн. у фізичної особи-підприємця Надії Латюк з села Діброва неподалік Ірпеня. Вона зареєстрована ФОПом з 2018 року, основний вид діяльності – лісопильне та стругальне виробництво. До цього вона була ФОПом протягом 2006-2014 років. У рамках цього замовлення виконком замовив обрізні пиломатеріали, бруски, дошки. Раніше у тендерах не брала участь.

Ще один договір уклали 26 жовтня на 4,20 млн грн. з ФОП Олександром Степанцем з міста Овруч на Житомирщині. Він поставить обрізні пиломатеріали (664,4 куб. м). Працює ФОПом з 2015 року за цим напрямком. У 2018-2021 роках Олександр Степанець продавав продукцію для державних Овруцького лісового господарства (6,18 млн грн.), Лугинського лісгоспу (2,76 млн грн.), Овруцького спеціалізованого лісгоспу (2,39 млн грн). Також Степанець на 50% власник ТОВ «Лотранс», яке займається перевезенням вантажів.

Як написало видання, укладені угоди допоможуть скоріше відновити постраждалі житлові будинки, на які випало лихо стати ціллю для російських загарбників.

Від «Наших грошей»

Закупівлі проведені без використання електронної системи за процедурою «Українська Визвольна Війна», що дозволяє швидко проводити тендери в умовах воєнного часу і передбачає участь єдиної фірми.

Залиште відповідь