В Дніпрі комунальники замовлять на 17 мільйонів сміттєвих контейнерів у фірми із сфери впливу братів Дубінських 
27.10.2022   //   90 Переглядів

24 жовтня 2022 року комунальне підприємство «Екополіс» Дніпровської міської ради повідомило про намір підписати договір вартістю 17 млн. грн. із ТОВ «Екологія-Д». 

Про це інформує система Прозорро.

На ці гроші фірма поставить місту 2460 пластикових контейнерів для збору твердих побутових відходів.

КП «Екополіс» вже замовляв контейнери у ТОВ «Екологія-Д» в квітні. При чому зробив це без використання електронної системи. Але товар так і не був поставлений. Замовник продовжував термін дії договору та посилався на затримку фінансування. В травні дія договору закінчилася.

В новій закупівлі конкурентом ТОВ «Екологія-Д» стала будівельна фірма ТОВ “Адонія компані” Юрія Ситника. Обидві компанії належать до бізнес-структури братів Дубінських, що отримує багатомільйонні підряди в сфері ЖКГ Дніпропетровщини ще з часів Януковича.

Ситник був директором і ліквідатором ТОВ «Оптбудторг Груп» (у стані припинення), кінцевим бенефіціаром якого є Аркадій Масарський. Як пише видання «Лица», Масарський був брокером з нерухомості у Каліфорнії, де в середині 2000-их років будували і продавали нерухомість брати Леонід і Володимир Дубинські.

ТОВ «Екологія-Д» сьогодні записана на керівника Віталія Коваленка – колишнього керівника ТОВ «Екосфера Дніпро» (у стані припинення), яке також належало Аркадію Масарському. В 2020 році Коваленко балотувався в Кам’янську міську раду від політичної партії «Пропозиція».

Нагадаємо, що в квітні ТОВ «Екологія-Д» вже отримала 10-мільйонний підряд на ліквідацію сміттєзвалищ від департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради. Раніше саме цій компанії дніпряни оплатили сміттєвози. 

Залиште відповідь