В Нікополі комунальники за гроші Червоного Хреста купили автопідйомник за 6 мільйонів
21.10.2022   //   139 Переглядів

17 жовтня КП «Міське паркове господарство» Нікопольської міської ради відзвітувало про закупівлю автопідйомника у ПП ВКП «Альфатекс». Вартість спецтранспорту склала 5,74 млн грн. Гроші на спецтехніку надав Міжнародний Комітет Червоного Хреста. 

Інформація про закупівлю міститься у системі Прозорро.

Закупівля проведена без використання електронної системи за процедурою  «Українська Визвольна Війна». Фінансування закупівлі проводиться відповідно до укладеного меморандуму про взаєморозуміння між Міжнародним Комітетом Червоного Хреста та КП “Міське паркове господарство” НМР від 27.09.2022 року №DNI 22/00153 щодо програми фінансової допомоги комунальному підприємству з придбання обладнання.

Згідно оприлюдненої інформації, комунальне підприємство Нікополя отримає автопідйомник АТ-28/8 на базі шасі DAYUN CGC1141 з підйомною установкою SOCAGE DA328.

Схожий автопідйомник в лютому намагалися придбати в комунальному підприємстві «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дарницького району м. Києва» за 3,83 млн грн. Торги не відбулися і угода не була завершена.

ПП ВКП «Альфатекс» спеціалізується на виробництві комунальної, дорожньої та будівельної спецтехніки на базі вітчизняних та закордонних шасі. Компанія зареєстрована у Кременчуку Полтавської області. Одноосібним власником та керівником підприємства з моменту заснування у 1999 році є Микола Корецький.

За інформацією сайту «Наші гроші», в квітні 2019 року виробник «ВКП «Альфатекс» був оштрафований Одеським територіальним відділенням АМКУ разом із ТОВ «Мега-Інвест» за спотворення результатів торгів ВП «Південна ЕС» ДП «НЕК «Укренерго» у 2014 році. Обох змовників на три роки внесли в «чорний список» фірм, яким заборонено брати участь у торгах.

Також «ВКП «Альфатекс» фігурує у кримінальному провадженні поліції щодо продажу ним фрези КП «Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління» із націнкою у 100% за 25,77 млн грн. У межах тієї справи поліція розслідує ймовірне зловживання службовим становищем посадовців комунального підприємства. Справа досі перебуває на розгляді в суді.

 

Залиште відповідь