Чернівецькі дорожники без конкуренції віддають 173 мільйони улюбленому дорожньому гіганту
07.10.2022   //   97 Переглядів

Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області провела тендер на реконструкцію ділянки дороги Т-26-01 Чернівці – Вашківці – Путила – контрольно – пропускний пункт “Руська” з під’їздом до КПП “Шепіт” за 173.4 мільйона гривень.

Інформація про це опублікована на порталі «Прозорро».

За техзавданням підрядник повинен розчистити дорожню смугу від чагарників, розібрати існуюче дорожнє полотно, огородження та знаки біля нього, реконструювати міст, влаштувати там труби, укріпити конструкцію, влаштувати бордюри, відремонтувати проїзну частину, встановити огорожу, автобусні зупинки тощо.

Роботи мають виконати до кінця наступного року.

Участь у аукціоні взяв всього один учасник, із яким замовник і уклав договір – ТОВ ПБС. Його пропозиція виявилася всього на 100 тис. грн дешевшою від очікуваної вартості.

За договором 69 млн грн підрядник отримає до кінця цього року, і ще 104 млн – наступного року. Цього річ фірма має провести підготовчі роботи, а також завершити земляні роботи та влаштувати освітлення. Все інше планується завершити в серпні 2023-го.

ТОВ ПБС – один з лідерів дорожнього ринку нашої країни. Компанія має договорів підряду на 45 мільярдів гривень. Один з головних замовників у фірми є Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області. Між ними укладена 31 угода на 8.3 млрд грн.

Ця угода із Чернівецькою САД для ПБС перша із лютого цього року. Тоді підрядник отримав договір на поточний середній ремонт цієї ж дороги на майже півтора мільярда гривень.

ТОВ «ПБС» зареєстровано в Івано-Франківську, офіційною власницею є Іванна Непик, проте реальним контролером підприємства вважають екс-нардепа Олександра Шевченка. Він – колишній директор «Буковелю».

Залиште відповідь