Дорожники без торгів злили 50 мільйонів на утримання доріг, пояснивши підвищенням обороноздатності 
06.10.2022   //   104 Переглядів

21 вересня “Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області” опублікувало у системі 4 договори на здійснення експлуатаційного утримання доріг у районах області, загальною вартістю трохи менше 50 млн гривень. Договори укладені без здійснення конкурентних закупівель. У тексті оприлюднених документів зазначено, що надані послуги “сприятимуть підвищенню обороноздатності регіону”, що дозволило уникнути проведення тендерів.

Найбільшу суму коштів отримає товариство «ЄВРОБУД-ІНДУСТРІЯ» на утримання доріг у Звенигородському районі – 15,2 млн гривень. Перелік робіт та вартість матеріалів, що будуть використовуватися дорожниками, не оприлюднені, хоч і є невід’ємною частиною договору. Підприємство зареєстроване у Черкасах та належить Рубіку Абрамяну. На його рахунку майже 300 угод на здійснення різного роду дорожніх робіт, загальною вартістю 880 млн гривень.

13,8 млн гривень буде сплачено одеському товариству “Ростдорстрой” за утримання доріг у Черкаському районі. Компанія є одним із лідерів дорожнього ринку України, що активно працює на території Черкаської області. Компанія належить угорській фірмі “Оттема”, а серед бенефіціарів – одесити Євген Коновалов та Юрій Шумахер, наближені до мера Одеси Геннадія Труханова. У активі “Ростдорстроя” майже 500 угод вартістю понад 60 млрд гривень. 

11,3 млн гривень буде сплачено христинівському підприємству “Дорстрой” за послуги на території Уманського району. Компанія належить Роберту Григоряну і є одним із фаворитів замовників на Черкащині, зокрема безпосередньо у Черкасах. У активі компанії 360 договір на 1,3 млрд гривень.

Найменшу суму – 8,8 млн гривень заплатять ще одному черкаському підприємству «Будівельне управління-77″, яке обслуговуватиме золотоніські дороги. Воно належить жителю Канева Ростиславу Осипенку. У той же час компанію афілеюють з одіозним місцевим підрядником Володимиром Халайом, на “рахунку” якого ряд невиконаних підрядів та судових позовів через порушення умов договорів. Халай певний час був офіційно помічником народного депутата від партії “Слуга народу” Олега Арсенюка. Арсенюк обирався до Верховної ради як мажоритарник від 195 округу, частина якого входить до Золотоніського району.

23 вересня до всіх угод були внесені зміни, якими додалася можливість здійснювати авансування відповідних робіт. Уже 28 вересня на рахунки підрядників були перераховані аванси у розмірі 30% від вартості їхніх угод. Відповідна інформація міститься на порталі Є-data.

Тимчасово виконуючий обов’язки директора підприємства “Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області” є Борис Бабій. 

Залиште відповідь