Сільрада на Кіровоградщині відсудила 725 тисяч гривень боргу за землю
04.10.2022   //   109 Переглядів

Суботцівської сільської ради та Першого заступника керівника Знам`янської окружної прокуратури Господарський суд Кіровоградської області вирішив стягнути з ТОВ “Знам’янський граніт” 725,2 тис грн. боргу за оренду 42,39 га землі. Відповідне рішення було оприлюднене в Єдиному держреєстру судових рішень наприкінці вересня. 

В обґрунтування позовних вимог прокурор та сільрада посилались на невиконання підприємством умов договору оренди землі підписаного між сторонами у травні 2018-го року. За інформацією прокуратури ТОВ “Знам`янський граніт” мало сплачувати щомісячно орендну плату в сумі 203,59 тис грн, тому сума боргу за загальний період з січня 2021 року по квітень 2022 року складає 811,84 тис грн. При цьому у червні 2022-го року фірма все ж “закинула” на рахунок сільради 12,6 тис грн, відповідно фінальна суму заборгованості складає 799,23 тис грн.

Судом однак було встановлено, що позивачі неправильно застосували коефіцієнт індексації та, відповідно, неправильно порахували суму заборгованості. Після перерахунків вийшла сума в 725,2 тисяч гривень, стягнути яку на користь сільради і вирішив господарський суд.

Власником ТОВ “Знам’янський граніт” є кропивницький підприємець Анатолій Пацеля, якому ще належать майже півтора десятка підприєств, зокрема ТОВ “Багіра”, ТОВ “Агродар-Україна”, ТОВ “Стройінвест” та інші. Бізнесмен неодноразово пробував себе в політиці, однак особливих успіхів не досягав. За даними “ПолітХаб” в 2006 та 2007 роках безуспішно балотувався до Верховної Ради. Спочатку від Блока Юрія Кармазіна, а потім від Виборчого блоку Людмили Супрун – Український регіональний актив. В 2015-му Анатолій Пацеля спробував пройти до Кіровоградської обласної ради від партії “Наш край”, однак голосів забракло. Того ж року до тієї ж ради балотувалась і дружина та бізнеспартнерка підприємця – Ірина Пацеля. Успіх, однак, теж не досягла.

 

Залиште відповідь