У Харкові звільнили начальника земельного департаменту після його серпневої відпустки у Ніцці
19.09.2022   //   99 Переглядів

Директора Департаменту земельних відносин Харківської міськради Сергія Колесника, який оскандалився «мажорною» відпусткою у Франції, звільнили, а новим директором цього департаменту став колишній працівник Державної архітектурно-будівельної інспекції України (ДАБІ) Павло Сом. 

Про це пише «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на дані YouControl.

Вже колишнього директора департаменту земельних відносин Харківської міськради Колесника помітили в серпні на відпочинку в Ніцці.

Сергій Колесник сам оприлюднив в соцмережі знімки, на яких він з дітьми демонструє покупки з бутику Hermes на центральному майдані Ніцци, а також сідає за кермо автомобіля Porsche 911 з номерами харківської реєстрації.

На наступний день, після того як ці знімки розлетілись по соцмережам та паблікам, мер Харкова Ігор Терехов звільнив Колесника з посади директора Департаменту земельних відносин. Про звільнення чиновника Терехов повідомив 26 серпня у відео, розміщеному в Telegram-каналі міськради.

«Колесник Сергій Володимирович, директор Департаменту землеустрою, звільнений за поведінку, несумісну в умовах війни зі статусом людини, що перебуває на держслужбі. Це урок для усіх. Для усіх! Хочу, щоб ви це розуміли. Таке буде з кожним, хто дозволяє собі такі витівки!» — сказав Терехов.

В коментарі «Суспільному», Колесник повідомив, що виїхав за кордон як багатодітний батько.

«Я справді був у свою законну відпустку в Ніцці, повернувся до України після закінчення відпустки, це легко перевірити за митними відмітками у паспорті. Виїжджав я як багатодітний батько”, — сказав Колесник.

За словами Колесника, Porsche 911 з номерами харківської реєстрації, за кермом якої він перебував, належить його давньому товаришу.

«У Ніцці вже багато років живе мій давній товариш, бізнесмен, на фото його автомобіль, це також можна легко перевірити. На початку війни, коли моє житло було зруйноване, я сім’ю вивіз до Кракова і щільно займався постачанням гуманітарної допомоги, цей товариш також брав активну участь у закупівлі гуманітарки», — додав Колесник.

Колесник також повідомив, що заяву на звільнення написав самостійно.

Згідно порталу YouControl, Павло Сом раніше працював головним спеціалістом відділу нормативно-правової роботи Департаменту нормативно-правового забезпечення в ДАБІ, головним інспектором будівельного нагляду відділу методології та нагляду за діяльністю уповноважених органів з питань архітектури та містобудування в ДАБІ, а також секретарем судових засідань та секретарем суду в Окружному адміністративному суді міста Києва.

Крім цього, Сом представляв в судах ДАБІ, яка знаходиться в стані припинення. Навіть зараз на порталі YouControl Сом зазначений як підписант-представник в судах ДАБІ.

Директором департаменту Сом став з 5 вересня цього року, а до цього очолював відділ правового забезпечення в цьому ж департаменті.

 

Залиште відповідь