Депутат з Кривого Рогу отримує мільйони на продажах тушонки криворіжцям 
16.09.2022   //   366 Переглядів

Департамент соціальної політики виконкому Криворізької міської ради відзвітував про закупки тушонки для продуктових наборів. Під час війни РФ проти України чиновники вже витратили на м’ясні консерви 18,8 млн. грн. і планують витратити ще 23 мільйони. 

Про це інформує система Прозорро.

М’ясопродукти за кошти бюджету для населення почали закуповувати вже з березня. Всі закупівлі пройшли без використання електронної системи з одним учасником і були оформлені за процедурою «Українська Визвольна Війна». Така процедура дає можливість швидко проводити тендери в умовах воєнного часу.  

Перша закупівля датована 28 березня. 1008 штук банок тушкованої свинини Riga Gold  вагою 525 гр на суму 104 тис грн. придбали у ТОВ “АТБ-МАРКЕТ”. Вартість однієї банки склала 85,7 грн. Це був перший і єдиний випадок, коли продавець вказав в договорі виробника м’ясної продукції.

31 березня 10 тисяч банок тушонки на суму 830 тис. грн. продало ПП “Приватна агрофірма “Мюннт” з кіровоградщини. Ціна консервів по 83 грн. за банку. ПП “Приватна агрофірма “Мюннт” займається вирощуванням зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур.

1 квітня 75 тисяч банок на суму 7,89 млн грн. криворіжцям продало ТОВ “Кашкан  Логістік” з міста Горішні Плавні Полтавської області, яке спеціалізується на Іншій допоміжній діяльності у сфері транспорту. Ціна за банку склала 105,3 грн. Виробник консервів невідомий. 

4 квітня чергову партію консервів 44 500 штук на суму  4,01 млн.   від невідомого виробника продала ФОП Бугаєва Віра Олександрівна з Кривого Рогу. Ціна однієї банки склала 90 грн. 31-річна Віра Бугаєва вже два роки працює як оптовий продавець м’ясних продуктів, але ніколи до цього не працювала з бюджетом. Ця закупівля поки що перший і єдиний тендер підприємниці.  

11 квітня чиновники придбали 33 300 банок м’ясних консервів на суму 2,99 млн  грн. у ФОП Бугаєв Григорій Володимирович. Ця тушонка також коштувала по 90 грн. за банку. Григорій Бугаєв не просто підприємець та чоловік Віри Бугаєвої, що тижнем раніше продала тушонку місту, він – діючий депутат партії «Європейська солідарність» в Металургійному районі Кривого Рогу. 

28 квітня відбулася нова закупівля. Департамент соцполітики придбав 18 372 банки різних м’ясних консервів на суму 1,27 млн грн. у ФОП Шишакова Лілія Михайлівна. В додатку до договору 8 найменувань м’ясної продукції – перлова, горохова, пшенична та гречана каша, фасоль із м’ясом та тушкована свинина.     

YouControl промаркував цей ФОП як підозрілий, бо номер телефону Шишакової +380672843094 співпадає з номером телефону ще одного Бугаєва – Володимира (судячи з усього, батька депутата-підприємця) та ще 9 осіб, що працюють в сфері оптової торгівлі продуктами по всьому місту.   

25 травня ФОП Григорій Бугаєв знову продав партію м’ясних консервів невідомого виробництва. Цього разу криворіжці отримали 19 048 банок на суму 1,71 млн грн. Вартість кожної банки склала 89,9 грн. Це була остання закупівля тушонки проведена за закритою “воєнною” процедурою.

Коли Департамент соціальної політики виконкому Криворізької міської ради нарешті був змушений провести відкриту закупівлю м’ясних консервів, навіть за спрощеною процедурою, то з’ясувалось, що багато продавців бажають продати тушонку. 26 серпня Департамент соцполітики замовив на Прозорро 213 524 штуки м’ясних консервів на суму 23 млн. грн.

Навіть пані Шишакова прийшла торгуватися та запропонувала консерви за ціною 59 гривень за банку. Але чиновники послідовно відхили всі чотири економічно вигідні пропозиції, судячи з усього заради чергової перемоги депутатського ФОПу. Закупівля ще не завершена, але тендерний комітет замовника вже виклав величезне обґрунтування перемоги ФОП Григорій Бугаєв. А ще цікаво, що в цій закупівлі вперше депутатом-постачальником вказано виробника м’ясних консервів – ТОВ Вербена.

Загалом криворіжці вже отримали 201 228 банок м’ясних консервів, за які чиновники заплатили 18,8 млн. грн. Таким чином, серпнева закупівля у депутатського ФОПу перевершила всі поставки консервів за попередні місяці. 

 

Залиште відповідь