Лікарня на Черкащині замовила ФОПу без працівників ремонт за 645 тисяч
14.09.2022   //   111 Переглядів

7 вересня Чорнобаївська багатопрофільна лікарня Черкаської області уклала угоду на  капітальний ремонт системи теплопостачання у терапевтичному та неврологічному відділеннях.

Інформація про це міститься у системі “Прозорро”. 

За результатом проведеної спрощеної закупівлі, договір підписали з місцевим підприємцем Павлом Томченком. 

При цьому найнижчу ціну в результаті аукціону запропонувало черкаське підприємство “ЧЕРКАСИГАЗБУД” ім.В.А. Бабанського. Але його пропозиція була дискваліфікована через нібито ненадання гарантійного листа про виконання умов договору в належні терміни та у відповідній якості. Дискваліфікований учасник намагався оскаржити рішення замовника, але його зауваження були проігноровані. 

Переможець закупівлі Павло Томченко запропонував ціну договору у 645 тисяч гривень. У своїй тендерній пропозиції підприємець зазначив, що не має найманих працівників та працює сам, у разі потреби готовий найняти працівників. Це не відповідає вимогам тендерної документації замовника, який просив надати довідку про наявність достатньої кількості працівників (тобто у множині). На цю невідповідність (на неї також вказував дискваліфікований учасник у своїй скарзі) замовник не відреагував.

Для Томченка це вже 74 угода з різними замовниками у системі Прозорро. Більшість угод укладені з установами та закладами Чорнобаївського району. Серед них 27 угод на суму 2,7 млн гривень з відділом освіти Чорнобаївської РДА, який наразі ліквідований після приєднання Чорнобаю до складу Золотоніського району.

Згідно з новим договором, підрядник має встановити 68 радіаторів різних габаритів та замінити близько 500 метрів труб. Модель радіаторів, що будуть встановлюватися підрядником, наразі невідома. Але ціна, зазначена у кошторисі, починаючи від найнижчої (2700 гривень за габарити 500 на 500) і закінчуючи найкоштовнішим (з габаритом 500 на 2000 за ціною 9397 гривень), суттєво вища середньоринкових пропозицій на профільних сайтах.

 

Залиште відповідь