З березня найбільше бюджетних замовлень на Кіровогрдщині зібрала сімейна фірма депутатки Кропивницької міськради 
13.09.2022   //   112 Переглядів

З початку березня по 12 вересня замовники Кіровоградщини підписали загалом 37,63 тисячі договорів на загальну суму 1,93 млрд грн., свідчать дані “Прозорро”.

Найбільше замовлень за цей період отримали кропивницький ТОВ “Виробничо-комерційний центр ОЛЕУМ”, а також дніпровські ТОВ “Лівайн торг” і ТОВ “СТМ-Фарм”. Ця трійка загалом отримала 1392 замовлення на суму 135,91 млн грн.

Кількісно найбільш успішним підрядником Кіровоградської області за вказаний період є місцеве ТОВ “Виробничо-комерційний центр ОЛЕУМ”. Фірму обирали постачальником різноманітних товарів 556 рази. Тим не менш серед лідерів саме кропивничани отримали замовлень на найменшу суму – 1,11 мільйона гривень. 

Аналітичний портал YouControl пов’язує компанію з міжнародною агропромисловою корпорацією Archer-Daniels-Midland Co,  основними напрямками діяльності якої є виробництво, зберігання, транспортування, переробка і торгівля сільськогосподарськими продуктами. На місцевому ж ринку “ОЛЕУМ” добре відомий як реалізатор продукції для будівництва та ремонту, а також робочого одягу і взуття. Власниками фірми є Анатолій Машковський, матір та син Надія та Андрій Олійники, а також Катерина Шамардіна, що є доньою пані Надії, а заодно депутаткою Кропивницької міської ради та дружиною ще одного депутата Олександра Шамардіна.

Катерина Шамардіна є члинкинею депутатської фракції ,,Рідне місто” та міжфракційного депутатського об’єднання ,,Рівні можливості”. В 2020-му році балотувалась на посаду міського голови Кропивницького. Є співвласницею ТОВ “Омега-Техно” де другим власником вказаний її чоловік Олександр Шамардін, якому також належать частки в ТОВ “Омега-Моторс” і ТОВ “Українська текстильна група”. 

З моменту запровадження Prozorro ТОВ “ВКЦ ОЛЕУМ” підписало майже 5 тисяч контрактів на суму 28,73 мільйонів гривень.

Наступне на черзі ТОВ “Лівайн торг” з показником 446 договір на суму 109,57 мільйонів гривень. Підприємство є одним з лідерів постачання палива в регіоні, тож подібні цифри цілком очікувані.  

За інформацією YouControl фірма входить до бізнес-групи “Приват”, що контролюється відомими підприємцями Геннадієм Боголюбовим, Ігорем Коломойським та Олексієм Мартиновим. Офіційною власницею ТОВ “Лівайн торг” є прописана у Дніпр Ольга Жиронкіна.

Створена у липні 2017-го року фірма встигла отримати понад 48 тисяч бюджетних замовлень загальною вартістю 6,34 млрд грн.

Закриває трійку найактивніших учасників півріччя ТОВ “СТМ-Фарм”, якому дісталось 385 замовлень на суму 25,15 млн грн. У більшості випадків це була фармакологічна продукція та медичне обладнання. 

Підприємство є частиною бізнес-групи “БаДМ”, фармацевтичного дистрибутора, який контролює близько 40% відповідного ринку.  Бенефіціарами ТОВ “СТМ-Фарм” вказані Олександр Дитятковський і Олександр Суходольський, а також їхні сини Володимир Дитятковський та Ігор Суходольський. Має компанія й безпосередній зв’язок з владними структурами, дружина Олександра Дитятковського Євгенія є депутаткою Дніпровської міської ради, а заодно й завідувачкою алергологічним відділенням КЗ “Клінічне об’єднання швидкої медичної допомоги” Дніпропетровської обласної ради.

За два роки з моменту створення ТОВ “СТМ-Фарм” підписало 12,22 тисячі контрактів на 2,66 млрд грн.

Залиште відповідь