Броварська фірма відсудили в “Рівненської АЕС” чверть мільйона гривень за неоплачений товар
06.09.2022   //   82 Переглядів

Господарський суд Рівненської області частково задовольнив позовну заяву ТОВ “Акорд” та зобов’язав ДП “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” в особі “Рівненської АЕС” сплатити на рахунок позивача загалом 257,75 тисяч гривень. 

Сума включає в себе заборгованість за поставлений однак неоплачений товар, інфляційні втрати та судовий збір. А от у стягненні 40,66 тис грн пені та 15,72 тис грн штрафу суд відмовив. 

Відповідне рішення було оприлюднено в реєстрі судових рішень 2-го вересня.

Відповідно до матеріалів справи в середині жовтня минулого року між ТОВ “Акорд” та Відокремлений підрозділ “Рівненська АЕС” ДП “НАЕК “Енергоатом” було підписано контракт на поставку віконного скла марки М1. Вартість товару при цьому була визначена у розмірі 224,65 тис грн.

В подальшому, попри вчасну поставку замовленої продукції, атомники не розрахувались з постачальником. Задля вирішення конфліктної ситуації представники “Акорда” спочатку направили до “Рівненської АЕС” претензію щодо сплати коштів, а коли не отримала відповіді – подали до суду. 

Зі свого боку юристи атомної електростанції написали відзив на позов в якому визнали наявність заборгованості проте вказали на те, що відсутні підстави для застосування такої міри відповідальності як штраф та пеня, оскільки їх розмір та порядок обчислення не були передбачені в договорі, що підписували сторони. 

Дослідивши матеріали справи суд вирішив частково задовольнити позов броварського підприємства, при цьому виключивши із загальної суми штраф та пеню. Таким чином сума яку має сплатити “Рівненська АЕС” складає  257,75 тисяч гривень. 

Власником прописаногоу Броварах ТОВ “Акорд” є столичний підприємець Андрій Подолян. Окрім того бізнесмен входить до числа засновників ТОВ “Бест пласт”, ТОВ “Скарабей тур”, ТОВ “Вікноторейд” і ТОВ “Вікнотрейд плюс”. 

Обов’язки генерального директора Рівненської атомної електростанції впродовж дії воєнного стану виконує головний інженер РАЕС Павло Ковтонюк.

Залиште відповідь