Полтавські медики віддали майже 200 тисяч за тренувально-реабілітаційний пристрій невідомої ефективності
21.08.2022   //   88 Переглядів

19 серпня Четверта міська клінічна лікарня Полтави завершила закупівлю тренувально-реабілітаційного тренажера “Симулятор побуту”, очікуваною вартістю 188, 32 тисячі гривень.

Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”.

Участь у закупівлі взяв один учасник – місцеве підприємство “Норма-трейд”, що спеціалізується на продажі та виготовлені різного медичного та реабілітаційного обладнання. 

Апарат “Симулятор побуту” є “патентованою розробкою” цієї компанії, інформація про що міститься на сайті виробника. Як зазначено в описі, він має 2 синхронізовані робочі поверхні, які можуть обертатися навколо осей. На них встановлені змінні тренувальні модулі різного типу. На модулях розміщуються предмети, що зустрічаються у побуті: дверні ручки, розетки, лампочки, тощо. 

Пристрій нібито допомагає покращити та відновити моторику верхніх кінцівок. Але знайти підтвердження його ефективності у публічних джерелах не вдалося. Також пропозиція учасника не містить документів про будь-яке випробування відповідного апарату і його дослідження. Відео презентація апарату від його розробників – тут

Це перша закупівля подібного пристрою лікувальними закладами через систему “Прозорро”. 

ТОВ “Норма-трейд” зареєстроване у Полтаві та належить Бондаренку Богдану Юрійовичу. На сьогодні компанія має близько 500 угоди із замовниками із системи “Прозорро” загальною вартістю 27 млн гривень, більшість яких з Полтавської області. Предметом договорів переважно є різне реабілітаційне та медичне обладнання. 

Залиште відповідь