Портовики без торгів віддали майже мільйон доларів за навантаження вагонів 
01.08.2022   //   116 Переглядів

29 липня державне підприємство “Білгород-Дністровський морський торговельний порт” опублікувало у системі “Прозорро” інформацію про укладання договору з навантаження залізничних вагонів на території порту залізною рудою. Вартість договору склала 900 тисяч доларів, виконавець – товариство “Енко-ентерпрайз”.

Договір укладено без проведення конкурентної закупівлі. У обґрунтуванні відповідного кроку портовики зазначили, що не мають можливості через агресію росіян провести конкурентну закупівлю.

Вартість послуг від приватника складе 1 долар за 1 тонну завантаження вантажу. Послуги мають бути надані до кінця року, а їх оплата відбувається у гривні за курсом НБУ на момент підписання відповідного акту про надані послуги. До цього портовики подібних послуг не закуповували.

ТОВ “Енко-ентерпрайз” зареєстроване у Херсонській області у селищі Біла Криниця та належить Ігорю Крохмалю та Євгнію Колопенюку. На сайті компанії зазначено, що вона займається продажем та доставкою будівельних матеріалів та ремонтними роботами. 

Для компанії це перший подібний договір із публічними замовниками у системі “Прозорро”. До цього ними були укладено 5 угод на постачання будівельних матеріалів вартістю трохи більше 3 млн гривень.

Залиште відповідь