У перші дні війни на Закарпатті замовляли охорону у людей Балоги і переплачували за електроненергію Льовочкіним
04.03.2022   //   136 Переглядів

У перші дні після російського вторгнення в Україну, з 24 лютого до 1 березня, в Закарпатській області оголосили 767 тендерних процедур на загальну суму 23,4 млн грн. Такі дані містяться у модулі аналітики «Bi Prozorro».

Ще 27 тендерів на загальну суму 23,6 млн, які були оголошені раніше, провели в ці дні. 

Найбільший тендер оголосило управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради. До кінця 2022 року майже 2,4 млн грн витратять на охорону Мукачівської ДЮСШ, комп’ютерних класів шкіл громади та деяких освітніх і культурних закладів Мукачева. 

Послуги з охорони надаватиме ТОВ «Охоронне підприємство «ФОРТ» – багаторічний фаворит серед надавачів охоронних послуг структурам Мукачівської міської ради. На сьогодні засновником фірми є Світлана Бахмач – дружина помічника народного депутата Віктора Балоги Романа Бахмача, який вийшов зі складу засновників ТОВ у серпні цього року. 

Ще один колишній засновником компанії значиться депутат Чинадіївської міської ради Ярослав Якима. Він також керівник Житомирської обласної організації Єдиного Центру політсили Віктора Балоги «Єдиний Центр». Син Балоги, Андрій Балога, з 2015 року міський голова Мукачева.

Департамент міської інфраструктури Ужгородської міської ради заплатить за електроенергію 2,73 млн грн. Тендер провели по переговорній процедурі, договір уклали із ТОВ «Закарпаттяенергозбут», яке через низку компаній і фізосіб пов’язане з родиною Льовочкіних і якій бюджетники регулярно переплачують за світло. 

Згідно укладеного 1 березня договору, ціна за 1 кВт/год 4 гривні. У той же ціна за кіловат-годину для інших бюджетних установ, що закупили у фірми електроенергію у цей же період є нижчою, навіть з врахуванням додаткових угод які уклали у серпні. Так, «Закарпаттяенергозбут» Закарпатській обласній прокуратурі відпускає електроенергію по 3,9 грн за 1 кВт/год, Хустській центральній лікарні по 3,11 грн., Пилипецькій сільській раді по 3,66 грн. 

24 і 25 лютого Кам’янська сільська рада Берегівського району замовила послуги з виготовлення проєктно-кошторисної документації для будівництва спортивного комплексу та розробки проєкту для будівництва тротуару (https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2022-02-16-003659-a ) на загальну суму 2,4 млн грн. 

За підсумками тендеру проєктно-кошторисну документацію для будівництва спортивного комплексу за майже 2 млн грн. розроблятиме київська фірма «Фіт Солюшен», яка за п’ять років діяльності має лише два тендерні досвіди у аналогічних закупівлях Кам’янської сільської ради у другій половині 2021 року. Засновником і директором компанії є Роман Кондратенко, а за такою ж адресою – Київ, вулиця Стеценка, будинок 19/91, офіс 18 – зареєстровано ще 92 юридичні особи.

Також ТОВ «ФІТ Солюшен» та Роман Кондратенко засновники ТОВ «ФІТ ДС». До 2018 року ця компанія була пов’язана із київським адвокатом Олександром Смагіним. Із адвокатом Смагіним пов’язано кілька сотень юросіб у Києві та Київській області, з якими він має історичний зв’язок як засновник, бенефеціар чи керівник. 

Залиште відповідь