Запорізька міськрада втратила на спільному будівництві з Анісімовим чотири з половиною мільйони
16.07.2015   //   150 Переглядів

На завершення будівництва житлового комплексу “Зоряний” компанія “Константа” отримала з міського бюджету 4,47 млн. грн. у рамках “Міської цільової програми житлового будівництва та придбання житла для окремих категорій населення на 2013-2015 роки”. Проте будівництво так і не завершилося, а за ці кошти лише зробили зовнішні стіні на двох поверхах. Про це пише Сергій Сидоров на сайті “CorruptUA”.

Відповідно до програми, передбачалось фінансування одного з недобудованих житлових будинків міста, з викупом в ньому квартир для пільговиків, призерів олімпійських і параолімпійських ігор 2012 року та інших запоріжців, що стоять у черзі на отримання житла. Переможцем конкурсу став недобудований комплекс “Зоряний” в Бородинському мікрорайоні, що належить компанії “Константа”. Згідно програми, нормативний обсяг фінансування складав 20,21 і 22 млн. грн. на 2013, 2014 и 2015 роки відповідно. Фактично восени 2013-го року на рахунок “Константи” зайшло 4,47 мільйони гривень. В 2014-му році, у зв’язку зі зміною влади, фінансування припинилось.

Власниками ТОВ “Константа” є Абрам Альшан (25%), Олена Альшан (8%), Євген Анісімов (17%) й американська компанія Mulder International LLC (50%). Компанія “Малдер” також згадувалась, як така, що належить Анісімову, в іміджевих публікаціях про бізнесмена. Засновником компанії та багаторічним гендиректором був Володимир Альшан.

Коли журналісти надіслали запит щодо переліку учасників конкурсу, то їм відповіли, що запитувані ними документи були вилучені ще наприкінці 2013-го року слідчими МВС та досі не повернуті. У Слідчому управлінні ГУ МВС в Запорізькій області повідомили, що згідно матеріалів провадження посадовці міського Департаменту житлово-комунального господарства необґрунтовано віддали перевагу одній з компаній, чим заподіяли бюджету великих збитків. У Департаменті ЖКГ ухилились від коментарів.

За даними візуального обстеження об’єкту, у порівнянні з літом 2013-м року, на недобудованій багатоповерхівці лише зробили зовнішню стіну з газобетонної цегли на перших двох поверхах та декілька нових простінків. Вияснити деталі виконаних робіт за бюджетні кошти у Володимира Альшана не вдалося.

kol-833x1024

Залиште відповідь