Запорізька ОДА розірвала договір з підозрілим підрядником на будівництво в трьох селах водопроводу
15.03.2016   //   199 Переглядів

Управління капітального будівництва Запорізької облдержадміністрації розірвало угоду на реконструкцію водопроводу в селах Вільне, Кирпотіно і  Новотавричеському Оріхівського району загальною вартістю 3,5 млн грн. Про це повідомляють «Наші гроші. Запоріжжя»  з посиланням на інформацію прес-служби прокуратури Запорізької області.

У грудні управління капітального будівництва Запорізької ОДА провело процедуру відкритих торгів по закупівлі робіт з реконструкції водопроводів с. Вільне, ст. Кирпотіно, с. Новотавричеське Оріхівського району. З переможцем торгів 25 грудня 2015 року  укладено договір про закупівлю робіт за державні кошти  на загальну суму 3,5 млн грн.

За словами прокурора відділу прокуратури Запорізької області Ярослава Корсіки, після вивчення документації процедури закупівлі встановлено, що приватне підприємство –  переможець не відповідало кваліфікаційним критеріям, які були висунуті замовником. А саме, не мав досвіду виконання аналогічних договорів. Однак ці обставини були залишені поза увагою замовником, яке не тільки не відхилило пропозицію підприємства на підставі ч. 1 ст. 29 «Про здійснення державних закупівель», а й визнало його переможцем.

За результатами втручання прокуратури області договір про закупівлю робіт за державні кошти розірвано за взаємною згодою сторін додатковою угодою.

Від «Наші гроші. Запоріжжя»

Вказану угоду за результатами тендеру Управління капітального будівництва уклало з ТОВ «Протон плюс». Як повідомляло видання,   сам тендер було оголошено 30 жовтня, а фірму-переможця торгів зареєстрували лише 23 листопада 2015 року – за 7 днів до дати розкриття пропозицій.

Директором «Протон плюс» значиться Іван Вівчар, колишній  депутат Бердянської міськради (2006-2010 р.р.).

Вівчар  був директором ПП «Будтехноком-Бердянськ» (власниця Алла Вівчар), коли проти нього прокуратура Приморського району в 2013 році розпочала кримінальне провадження за привласнення майна в особливо великих розмірах. Так, фірма в 2012 році отримала 2,7 млн грн. з бюджету на роботи по газифікації села Лозоватка, хоча вони були виконанні ще в 2008 році фірмою «Протон». Власником і директором останньої також був Вівчар. Вироку по справі до цих пір не має, а в реєстрі судових рішень остання  згадка про цю справу датується лютим 2015 року, коли слідчі отримали доступ до рахунків «Будтехноком-Бердянськ» для перевірки транзакцій з «Протоном».

При цьому, ТОВ «Протон плюс», ПП «Будтехноком-Бердянськ» і ПП «Протон» зареєстровані за однією адресою по вул. Свердлова, 40 в Бердянську.

 

Залиште відповідь