Кому належать ринки Знам’янки
22.10.2015   //   240 Переглядів

знамянкаКерівник осередку Партії регіонів, депутати міськради, які балотуються від БПП та «Відродження», контролюють ринки одного з найбільших міст Кіровоградщини.

Найбільший ринок Знам’янки – «Центральний», площа якого складає 1,67 га і яким керує Споживче товариство «Знам’янське». Товариство отримало ринок в користування ще в 1987 році, коли Рада Міністрів УРСР вирішила реформувати систему управління комунальними ринками.

З постанови Вищого господарського суду відомо, що Знам’янська міськрада в 2006 році уклала черговий договір оренди земельної ділянки під «Центральним», але в 2010 році термін дії договору закінчився і депутати два рази безрезультатно голосували за його продовження. Тоді Споживче товариство у суді узаконило оренду землі, довівши, що йому належать приміщення та будівлі ринку.

савельєв

Ігор Савельєв

Одним з засновників Споживчого товариства «Знам’янське» є Копилов Віктор Володимирович, який з липня 2014 року очолює Знам’янську міську організацію Партії регіонів. Керівником товариства і ринку з 2011 року є Павленко Олександр Анатолійович, голова міського осередку Селянської партії України.

А ось у власників другого за розмірами ринку Знам’янки – «Ринокторгсервіс», земля знаходиться у постійному користуванні. Площа цього ринк у– 0,67 га. Господарює на ньому однойменне комунальне підприємство «Ринокторгсервіс», керівником якого з 2010 року є депутатміськради Ігор Савельєв. Раніше Ігор Миколайович очолював Знам’янську міську організацію Української партії «Єдність», але в 2010 році обирався до міськради як член Партії регіонів, а тепер йде в депутати від партії «Відродження».

В 2015 році Знам’янська міськрада нагородила Савельєва званням«Керівник року».

терновий

Микола Терновий

Третім за розмірами місцевим ринок є «Привокзальний», який розташований на 0,49 га. Земля ця з 2012 року перебуває в оренді приватного підприємства «Фенікс». Власниками фірми є сім’я Тернових: Микола Терновий та його діти – Жанна Кошмелюк та Євгеній Терновий.

Керує фірмою батько Микола Тарновий, депутат Знам’янської міськради,обраний від партії «Батьківщина». Але після потрапляння до міськради Терновий перейшов в провладну депутатську групу «Моя Знам’янка». Зараз він балотується від нової провладної сили – «БПП «Солідарність».

білієнко

Олександр Білієнко

юрпольська

Людмила Юрпольська

 ТОВ «Фора-март» керує ринком «Залізничник», площа якого складає 0,18 га. Земля ця у постійному користуванні фірми, власницею якої є Юрпольська Людмила Андріївна. Крім ринку їй також належить місцевий міні-готель «Лілея», бар «Сармат», магазин «Ветеран» та низка торгових точок по всьому місту. Керівником фірми є Олександр Наумович Білієнко – депутат Знам’янської міської ради, обраний від «Народної партії».

Найменшим ринком Знам’янки є ринок «Прок», площа якого лише 0,08 га. Орендує ринок ФОП Цимбал Ігор Олександрович, кий також є власником ПП «Прок Плюс».

Павло Лісниченко, «Наші гроші. Регіон»

Залиште відповідь