Члени конкурсного комітету заплатять по 12 тисяч штрафу за не побачену змову між фірмами
21.07.2015   //   145 Переглядів

Трьох членів комітету з конкурсних торгів Приазовського національного природного парку оштрафували на 12 тис. грн. кожного за допущенні порушення під час проведення тендеру. Відповідні постанови Мелітопольського міськрайонного суду опубліковані в Єдиному держреєстрі судових рішень.

Як повідомляли “Наші гроші. Запоріжжя”, в жовтні 2013 року Приазовський національний природний парк замовив ужгородському ПП “Масштаб М” розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у постійне користування парку, закріплення їх межовими знаками та отримання правовстановлюючих документів на право постійного користування земельною ділянкою. Вартість угоди становила 3,7 млн. грн. і роботи мали закінчити до кінця 2014 року.

Єдиним допущеним до оцінки пропозицій конкурентом “Масштаб М” стало ще одне ужгородське ТОВ “Карпатська експертна група” з дорожчою на 3,6% пропозицією.

Заявки ТОВ “Землевпорядна компанія “Приват” (3,03 млн. грн.) та ПП “Лада Інформ” (3,43 млн. грн.) відхилили через незадовільний фінансовий стан та невідповідність документації конкурсних торгів.

Дмитро Лухманов

Та як встановила перевірка Держфінінспекції, пропозиції обох фірм допущених до оцінки також не відповідають умова документації торгів, вони мали ознаки змови. Так, в обох учасників довідка про наявність обладнання та матеріально-технічної бази містила копії актів приймання-передачі техніки та приладів без інформації про власника техніки та обладнання, умов, термінів передачі тощо; обома учасниками надано однаковий сертифікат відповідності на один і той же тахеометр “NICON” NPL 332 №04/626 з серійним номером 043477. До того ж обидва ужгородських учасника торгів надали довідки про підприємство, в яких вказали ідентичні банківські реквізити.

Відтак природній парк мав відхилити всі пропозиції та відмінити процедуру закупівлі, а натомість обрав переможцем ПП “Масштаб М”.

Тож враховуючи доказову базу ДФІ суд визнав винними у адміністративному правопорушенні начальника відділу рекреації та екоосвіти Приазовського національного природного парку Дмитра Лухманова, провідного юрисконсульта Трусова С. В., провідного інженера з відтворення природних екосистем Кривонос Ю.Ю. і призначив кожному з них штраф в розмірі 12 тис. грн.

Залиште відповідь