Столичні фірми заплатять 140 тисяч штрафу за розпил 12 мільйонів на херсонських дорогах
09.07.2015   //   144 Переглядів

Суд відмовив ТОВ «Юк-Інвест 1982» і ТОВ «Романов,інк» в скасуванні рішення Херсонського відділення АМКУ, який визнав фірми винними в тендерній змові та оштрафував кожну на 68 тис грн.

Такі два рішення 23 червня прийняв Одеський апеляційний господарський суд від 23 червня 2015 року.

20 листопада 2014 Антимонопольний комітет оштрафував вказані фірми за узгодження пропозицій на тендері, який проводився Службою автомобільних доріг у Херсонській області в січні 2012 року. Торги проводили на поточний ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування.

Переможцем було підприємство «Юк-Інвест 1982», з якою підписали договір на 11,60 млн грн.

Як встановив АМКУ, поведінка вказаних компаній на торгах була заздалегідь погодженою та не мала на меті ведення конкурентної боротьби. Підприємства в поданих документах мали схоже оформлення, що стало підставою для звинувачення в обміну інформацією.

Обидві фірми, не погоджуючись з рішенням АМКУ, подали до суду дві окремі скарги. Але при цьому виступали як треті особи одна в одній на суді.

В березні 2015 року Херсонський господарський суд розглянув обидві справи і підтвердив право чинність рішення АМКУ. Одеський апеляційний суд розглянув ці справи в один і той же день і підтвердив рішення суду першої інстанції.

ТОВ «Юк-Інвест 1982» зареєстровано в Києві на вулиці Панаса Любченка, буд 15, офіс 117/3. Власником фірми є Юлія Кирієнко, а керівником – Іван Кирієнко.

За даними ВДЗ, «Ок-Інвест 1982» вигравала тендери з 2009 до березня 2013 року. Більшість договорів укладено з Сужбою автодоріг Херсонської області і Херсонським облавтодором.

ТОВ «Романов,інк» також зареєстровано в Києві на вулиці Марини Раскової, 19.Власниками фірми є Сергій Сегеда та Юрій Кабанов. У ВДЗ відсутня інформація про перемогу фірми в тендерах на ремонт доріг.

Залиште відповідь