Одіозні закупівельники отримують ще 300 тисяч від черкаської мерії під виглядом адвокатів
07.03.2023   //   105 Переглядів

2 березня департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради уклав чергову угоду з адвокатським бюро “Бунякін та партнери”. Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”. Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”

Це 17-тий договір між освітянами та компанією Миколи Бунякіна, а їх загальна вартість перевищила 2 млн гривень. Ще 200 тисяч Бунякіну віддають у департаменті житлово-комунального комплексу.

Згідно з чинною редакцією закону “Про публічні закупівлі”, закупівля послуг адвоката звільняється від необхідності здійснення конкурентних закупівель. Разом з тим, згідно тексту договору, АБ “Бунякін та партнери” надаватиме черкаським освітянам переважно послуги пов’язані із здійсненням публічних закупівель та організацією відповідних процедур та звітування у системі “Прозорро”.

Відповідні розбіжності можуть свідчити про ухилення від проведення конкурентних закупівель.

Ще майже 200 тисяч гривень закупівельникам без торгів віддали на початку березня у департаменті житлово-комунального комплексу, уклавши з ними угоду на закупівлю аналогічних адвокатських послуг.

Офіційно уповноваженим із проведення закупівель департаменту освіти та гуманітарпної політик є Євген Войт.  Він разом із Миколою Бунякіними неодноразово був помічений під час різних виборчих кампаній у роботі різник ОВК та ТВК. 

Донедавна Микола Бунякін “спеціалізувався” на виборчому законодавстві, беручи участь у різних виборчих комісіях. Зокрема, у 2014 році ТВК у Черкасах за головування Бунякіна затягувала встановлення результатів виборів. А у 2015-му вже на посаді заступника ТВК Бунякін разом із колегами ухвалював скандальне рішення про зняття з виборів всього виборчого списку “Партії вільних демократів”, що в результаті таки була зареєстрована та отримала найбільшу кількість мандатів. 

У 2019 році під час парламентських виборів, Бунякін був заступником голови скандальної ОВК на 94 окрузі, де балотувалися одіозні Олександр Кононенко та Олександр Дубінський, і де останній здобув перемогу. Тоді Бунякіна та його комісію вчергове звинувачували у затягуванні встановлення результатів на користь Кононенка. 

Залиште відповідь