Рівненська міськрада через суд підняла плату за землю підприємцеві з депутатським минулим
25.01.2023   //   117 Переглядів

Господарський суд Рівненської області за результатами судового розгляду задовольнив позовну заяву Рівненської міської ради до ФОПа Рязанова Станіслава Анатолійовича. Відповідно до опублікованого рішення, до договору оренди земельної ділянки, підписаного між сторонами, вносились зміни в частині збільшення розміру нормативної грошової оцінка землі та власне річної орендної плати. Останнє має зрости від майже 70,83 до 236,73 тис грн на рік. 

На початку червня 2014 року між Рівненською міською радою та ФОП Рязановим Станіславом Анатолійовичем було укладено договір оренди землі. За умовами договору орендар на підставі рішення ради прийняв в строкове платне користування земельну ділянку для колективного гаражного будівництва, яка знаходиться в м. Рівне на вул. Гагаріна, 26. Загальна площа ділянки – 8,22 тис м2. Грошова оцінка земельної ділянки на той момент становила 2,36 млн грн. Розмір щорічної орендної плати – 70,86 тис грн.

Через шість років після підписання згаданого договору рішенням Рівненської міської ради від 2 липня 2020 року було затверджено технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель міста Рівного. Згідно з витягом із нової техдокументації земельна ділянка суттєво додала в ціні і  станом на 8 листопада 2021 року оцінювалась в 4,73 млн грн. Відповідно мала б зрости і орендна плата. 

21 лютого 2022 року Рада направила підприємцеві пропозицію з проектом додаткового договору про внесення змін до договору оренди землі та розрахунок розміру орендної плати за земельну ділянку. Вона мала б відтепер мала складати 236,73 тис грн на рік. 

Матеріали справи не містять відповіді ФОПа Рязанова про погодження чи відхилення вказаної пропозиції міськради. Водночас позивач повідомив що не отримував будь-якої відповіді на вказану пропозицію, у зв`язку з чим і звернувся з позовом до суду. Врахоуючи цей факт, а також наявні дані суд прийняв рішення – задовольнити позовну заяву Рівненської міської ради та відповідно внести зміни до догвору оренди, зафіксувавши таким чином нову орендну плату. 

Станіслав Рязанов є вельми відомим та успішним рівненським бізнесменом. Серед іншого йому належать ТОВ-підприємство “Акорд-С”, ТОВ “Вінгруп”, ТОВ “Західбудрівне”, ТОВ “Рівненський комбінат будівельних матеріалів” та інші. Окрім того свого часу Станіслав Рязанов був депутатом Рівненської міської ради від ВО “Батьківщина”. 

Залиште відповідь