Одеські комунальники в суді намагаються захистити свій коштовний тендер від висновків аудиторів
17.08.2022   //   113 Переглядів

Управління дорожнього господарства Одеської міської ради подалу до Одеського окружного адміністративного суду позов проти Південного офісу Державної аудиторської служби. Предметом позову є висновок аудиторів, складений за результатами моніторингу закупівлі реконструкції Іванівського шляхопроводу у Одесі, вартістю понад 1,6 млрд гривень.

Дорожники оголосили закупівлю ще до повномасштабного вторгнення росіян наприкінці 2021 року. Але завершили її лише у червні 2022 року. Переможцем за результатом аукціону стало місцеве товариство “Автомагістраль-південь”, що є одним із лідерів дорожнього ринку країни і одним з фактичних “бенефіціарів” програми “Велике будівництво”. Єдиним його конкретном під час аукціону було ще одне відоме дорожнє підприємство з одеською реєстрацією – “Ростдорстрой”. При цьому компанії під час аукціону фактично не конкурували.

Під час моніторингу закупівлі аудитори виявили порушення: невідповідність умов договору, укладеного між комунальниками та “Автомагістраль-південь”, вимогам тендерної документації замовника та тендерній пропозиції учасника-переможця у частині обсягу робіт. 

Подібний висновок передбачає нікчемність угоди і її розірвання за згодою сторін або ж у судовому порядку. Пояснення замовника перевіряючих не задовольнили, і тепер їх розсудить місцевий суд. 

Перше засідання у справі відбулося 15-го серпня. Вона розглядатиметься у спрощеному порядку без виклику та повідомлення сторін. Суддя у справі – Оксана Тарасишина. 

 

Залиште відповідь