Водоканал Нікополя майже за рік купив вживаних авто підвищеної прохідності на 4,3 мільйона
01.06.2023   //   162 Переглядів

1 червня 2023 року комунальне підприємство “Нікопольське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства” Нікопольської міської ради прозвітувало про закупівлю вживаного автомобіля Mitsubishi L200.

Закупівля проведена без використання електронної системи Прозорро.

Вартість придбаного легкового автомобіля підвищеної прохідності Mitsubishi L200 (пікап) 434 тис. грн. В перерахунку за діючим курсом, це 11,75 тис. доларів.

Продавець автівки мешканець села Ковалиха Смілянського району Черкаської області Максим Маценко. Згідно даних аналітичної платформи YouControl, він займається вирощуванням та продажем рослин.

Купувати легкові автомобілі підвищеної прохідності Водоканал Нікополя почав з літа 2022 року. На сьогодні це вже 14-та вживана машина, придбана нікопольськими комунальниками. Всі закупівлі проведені як звіти про договір. Кожного разу перед тим, як укласти пряму угоду, комунальники оголошували спрощену закупівлю аналогічної машини такої ж вартості, але бажаючих продавати автівки в цих тендерах не було. Продавці машин у всіх закупівлях різні. Технічна документація на придбані автівки в закупівлях відсутня.

Загалом, КП “Нікопольводоканал” придбав чотири Mitsubishi L200 (пікап), два Mitsubishi Pajero, Nissan Navara (пікап), Nissan X-TRAIL, два Volkswagen Transporter, дві машини Opel, Renault Logan 90l та ВАЗ 2121. На вживані машини комунальники витратили 4,3 млн. грн. Проте, якщо в липні 2022 року вартість машин була  біля 200 тис. грн., то з початку 2023 року ціна зросла до 450 тисяч.

Всі машини придбані на кошти від господарської діяльності підприємства.

КП “Нікопольське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства” займається очищенням та поставкою води. Очолює  КП “Нікопольводоканал” Олександр Шепетько. 

Залиште відповідь