Суд виправдав поліцейського, який попросив залишити йому хабар в туалеті “заради сміху”
31.05.2023   //   51 Переглядів

22 травня Чорнобаївський районний суд Черкаської області виніс вирок у справі правоохоронця, який нібито вимагав кошти за закриття кримінального провадження проти підозрюваного у справі про нанесення тілесних пошкоджень.

Відповідна інформація міститься у судовому реєстрі.  

Як вбачається із матеріалів справи, обвинувачений у 2016 році проводив досудове розслідування у кримінальній справі, порушеній за фактом нанесення тілесних ушкоджень, де був підозрюваний чоловік. Він повністю визнав свою провину, розкаявся та компенсував потерпілому всю завдану шкоду, відповідно мав право на звільнення від кримінальної відповідальності. Разом з тим, дільничний заявив, що такий результат може бути виключно, якщо отримає від чоловіка 4 тисячі гривень. 

У березні 2016 року правоохоронець отримав від фігуранта власного провадження 2 тисячі гривень із раніше обумовлених чотирьох. Потім йому була передана і решта суми. Її правохоронець попросив залишити у туалеті поліції, під шифером. Далі ці кошти були виявлені у підсудного під час обшуку в одній із кишень.

У свою чергу сам правоохоронець свою провину повністю спростував. Він зазначив, що кошти нібито попросив залишити для нього у туалеті “заради сміху”, і звідки вони взялися у його кишені він не знає. Чоловік вважав, що жодних доказів вимагання грошей саме ним обвинуваченням не надано. 

У свою чергу суд визнав недопустимим ряд доказів, зокрема протокол обшуку правоохоронця під час якого у нього і було виявлено хабар з міченими купюрами. На думку суду, законних підстав для такого обшуку у слідчих на той момент не було, бо була відсутня відповідна ухвала слідчого судді. 

Враховуючи те, що це був фактично єдиний доказ отримання коштів обвинуваченим суд виніс вирок, який повністю його виправдав у інкримінованому йому злочині. На це рішення може бути подана апеляційна скарга. 

Залиште відповідь