Після “коригувань” вартість утеплення садочку на Полтавщині за рік зросла майже вдвічі 
31.05.2023   //   74 Переглядів

18 травня Соціально-гуманітарний відділ Опішнянської селищної ради на Полтавщині повідомив про укладання договору підряду х ТОВ “Укрбудмайстер-М” на ремонт та утеплення фасаду місцевого дитячого садочку за 1,72 млн грн.

Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”.

Попри вартість угоди у понад “допорогові” 1,5 млн грн., чиновники не стали проводити конкурентну закупівлі і віддали підряд власним улюбленцям.

Згідно опублікованого оголошення, “Укрбудмайстер-М” має здійснити ремонтні роботи до кінця серпня поточного року. В оголошені не міститься інформація про сам договір, його деталі, а також локальний кошторис і відомість ресурсів. Це не дозволяє визначити об’єми робіт та вартість матеріалів, які будуть використовуватися під час виконання договору підряду. Разом з тим, у оголошені зазначено, що мова йде про “коригування” попереднього проєкту. 

Договір на виконання ремонтних робіт у цьому навчальному закладі було укладено наприкінці 2022 року. Тоді вартість робіт складала 2,5 млн гривень. Згодом, вже після повномасштабного вторгнення, відбулося перше коригування проєкту, після якого вартість робіт зросла до 3,2 млн гривень. Тепер же роботи здорожчали ще на 1,7 млн гривень. Таким чином за два роки “коригувань” початкова вартість робіт може складати 4,9 млн гривень, що майже вдвічі більше за стартову ціну проєкту. Закон “Про публічні закупівлі” у його “мирній” редакції дозволяв збільшення вартості робіт не більше, ніж на 50% за наявності належного обгрунтування.

Це вже десята угода укладена між  “Укрбудмайстер-М”  та освітянами, інформація про яку є у системі “Прозорро”. Вартість цих угод майже 10 млн грн.  Компанія зареєстрована в Охтирці Сумської обалсті та належить Оксані та Сергію Москальовим. У їх активі трохи більше 100 угод із різними розпорядниками публічних коштів на суму у майже 30 млн грн.

 

 

Залиште відповідь